Părinţii tinerei, distruşi de decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii Alexandrei sunt încremeniţi de durere
Părinţii Alexandrei sunt încremeniţi de durere

De când au aflat sentinţa, părinţii Alexandrei Iancu plâng întruna. Pe masă, în bucătăria casei din Celaru, sunt lumânări aprinse, dar şi telefonul Alexandrei şi două, trei fotografii pe care fata şi le făcuse la majorat.

Nu ne-au băgat în seamă la instanţă. Toţi avocaţii şi completul ne tratau de parcă noi am fi fost criminalii. Am făcut şi cerere ca procesul să se amâne, pentru că avocata era plecată la un alt proces, şi a fost respinsă. La termenele trecute, avocata mea parcă nu avea dreptul la cuvânt. Îi era respins aproape totul", spune Maria, mama Alexandrei.

Sunt hotărâţi să facă recurs. Vor merge şi la CEDO pentru a se face dreptate. „Să-i vadă Dumnezeu pe cei care au curaj să mintă, când un îngeraş zace sub pământ!", spune înlăcrimat Mihai Iancu.

Tremurând, ridică telefonul fetei. „Nu mai e niciun mesaj pe el. Când mi-a fost dat, avea toate mesajele şterse!", mai spune tatăl.

Ultima dată am văzut-o cu două ore înainte să fie împuşcată. Mă dusesem la ea cu nişte bani, carne şi mere, că era în mijlocul Bac-ului", îşi aminteşte Maria Iancu.

Cei doi încearcă să-şi explice ce s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 25 iunie. „Cred că Ionuţ era invidios pe ea, pentru că Alexandra era iubită de familia Dinu. Avea grijă de sora lui Ionuţ, care nu se putea deplasa. De multe ori Ionuţ îi spunea «Ce te bagi tu în familia mea? Nu ai altceva de lucru?»", ne-a spus tatăl fetei. Alexandra avea rezultate bune la şcoală şi vroia să fie medic veterinar.

„Stătea cu burta pe carte şi cred că Ionuţ o invidia şi din cauza asta. O dată, când s-a adunat toată familia Dinu la o masă, tatăl lui Ionuţ i-a spus, printre altele: «Eşti un parazit al socie­tăţii», făcând referire la faptul că băiatul nu luase Bac-ul în vară şi nici carnetul de conducere", îşi aminteşte Mihai Iancu.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite