VIDEO Trei ani cu suspendare sau 30 cu executare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul fetei de 19 ani împuşcată în cap de fiul unui poliţist a început războiul declaraţiilor înte familia tânărului condamnat pentru ucidere din culpă şi cea a victimei. Justiţia l-a condamnat pe Ionuţ Dinu (20 de ani) la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Laurenţiu Anghel, judecătorul care a dat sentinţa, a schimbat încadrarea juridică din omor, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 ani la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, în ucidere din culpă, faptă pedepsită cu unu până la cinci ani de închisoare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a atacat deja în instanţă hotărârea Tribunalului.

Mai citeşte şi:

Alexandra, ucisă a doua oară de judecătorii craioveni

Suspecții în cazul crimei fiului judecătorului Ioan Trifa au fost trimiși în judecată

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Deşi tânărul de 20 de ani este în libertate, tatăl său, poliţistul Nelu Dinu nu este mulţumit de sentinţă şi suţine că pedeapsa este prea mare. „Este o măsură abuzivă. Înclin către un caz fortuit, pentru care nu se aplică nicio pedeapsă. Nu este normal că a fost arestat şi trimis în judecată pe lipsă de probe", este părerea poliţistului.

Familia victimei este însă de altă părere. „Eu nu i-aş da trei ani cu suspendare, ci 30 cu executare, pentru că fata mea nu mai iese din pământ, e pierdută pe veci. El a ucis-o", spune, printre lacrimi, Mihai Iancu, tatăl Alexandrei.

Vezi AICI pas cu pas cum a omorât-o Ionuţ pe Alexandra:

Cum a ucis-o Ionuţ Dinu pe Alexandra Iancu. Reconstituirea tragediei, în exclusivitate

Atât Nelu Dinu, cât şi fiul său au susţinut, pe tot parcursul anchetei, că arma s-a descărcat accidental. Poliţistul Nelu Dinu a făcut o reconstituire a momentului în care a avut loc tragedia, în exclusivitate pentru „Adevărul". „Eu eram de serviciu. L-am sunat pe Ionuţ şi i-am cerut să scoată o armă din rastelul care se află în camera mea şi să o ducă la parter, de unde eu urma să o iau, ca să îi schimb luneta. Nici unul dintre noi nu ştiam că se mai află un cartuş în armă".

Arma s-ar fi descărcat din greşeală

Poliţistul spune că fiul său nu a făcut altceva decât să-l asculte, însă nu a fost atent şi s-a împiedicat de covor, moment în care arma s-a descărcat: „A luat-o, a intrat pe hol şi, când a ajuns în dreptul camerei Alexandrei, a încercat să se încalţe. S-a dezechilibrat pentru o clipă şi s-a împiedicat de covor. A încercat şi să nu atingă cu capul un fir care era atârnat pe holul casei. Atunci a strâns mai bine arma, ca să nu cadă, dar a atins-o în zona trăgaciului şi arma s-a declanşat. S-a speriat şi a dat drumul armei pe hol. Glonţul a nimerit-o pe Alexandra, care stătea întinsă pe pat, alături de Mădălina, în camera lor, care avea uşa deschisă", a explicat agentul Dinu.

Nelu Dinu spune că imediat ce a constatat că Alexandra este rănită, Ionuţ a luat-o în braţe şi a dus-o la parter, pe canapea, pentru a aştepta Salvarea chemată de sora sa.

Tatăl Alexandrei spune că fata sa îi spusese că era mai bine văzută în familia Dinu decât Ionuţ şi că este posibil ca acesta să fi fost un motiv pentru care a împuşcat-o: „Cred că era invidios pe ea, pentru că Alexandra era iubită de familia Dinu. De multe ori Ionuţ îi spunea «Ce te bagi tu în familia mea? Nu ai altceva de lucru?» Nelu Dinu infirmă acest lucru, spunând că între copiii lui şi Alexandra era o relaţie de prietenie, chiar frăţească.

„Se înţelegeau bine. În acea perioadă fetele aveau bac-ul, iar el le dusese maşina la şcoală", completează poliţistul.

Agentul Dinu se plânge totodată că imaginea i-a fost şifonată. „Mă afectează la serviciu. Se întâlneşte omul cu mine şi, când aude că mă prezint, ce spune «Dinu, tatăl ucigaşului»? Nu e corect. Inclusiv colegii se uită la mine ca la un paria", mărturiseşte bărbatul.

În legătură cu acest lucru, familia Iancu are câteva nedumeriri: „Cum ar vrea să se uite la el, ca la un zeu? Să-l ridice în slăvi? Eu îl cred că îşi apără copilul, dar să nu-l facă sfânt, că nu e. Odată ce ai omorât pe cineva, nu există justificare", este de părere Mihai Iancu, tatăl Alexandrei.

„POLIŢIA TREBUIA SĂ FACĂ RECONSTITUIREA"

Avocata care a reprezentat familia Iancu în proces nu înţelege de ce nu s-a făcut reconstituirea evenimentului: „Poliţia era datoare să asigure reconstituirea, esenţială în gestionarea întregului dosar."

Ionuţ a avut o atitudine indiferentă

În rechizitoriul întocmit de procurorul Robert Nicolicescu se specifică faptul că „inculpatul Dinu Cristian Ionuţ a avut o atitudine de indiferenţă faţă de eventualitatea producerii morţii unei persoane, în condiţiile în care nu era autorizat conform legii să efectueze operaţiuni cu arme, iar în imobilul prin care acesta a transportat arma se aflau şi alte persoane, printre care şi victima".

Procurorul Robert Nicolicescu a stabilit, pe baza cercetărilor, că nu sunt dovezi care să confirme faptul că agentul şi-a sunat fiul, căruia i-a cerut să aducă arma la parter. Ionuţ Dinu se află acum internat într-un spital. Familia susţine că are probleme de sănătate, de natură infecţioasă, pe care le-a dobândit în timp ce era în arest.

image

1 Poliţistul Dinu arată locul unde îşi ţinea arma de vânătoare, în dormitorul conjugal

2 Ionuţ ar fi trecut pe sub un cablu şi s-ar fi impiedicat în timp ce încerca să se încalţe

3 Atunci ar fi apăsat pe trăgaciul armei care era îndreptată spre camera Alexandrei

4 Poliţistul Nelu Dinu arată locul unde stătea Alexandra în momentul în care a fost împuşcată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite