Craiova: Criminal – fiu de poliţist, eliberat de un judecător controversat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Cristian Dinu
Ionuţ Cristian Dinu

Ionuţ Dinu, fiul agentului de poliţie Nelu Dinu, craioveanul trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor şi efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii, după ce a împuşcat o tânără, a fost eliberat aseară din arest.

Tânărul de 21 de ani, în casa căreia locuia până să fie împuşcată Alexandra Iancu (19 ani), a fost condamnat ieri de Tibunalul Dolj la trei ani cu suspendare.

CITIŢI ŞI: Craiova: Parchetul a făcut apel împotriva eliberării lui Ionuţ Dinu, care a împuşcat în cap o elevă

Decizia magistraţilor i-a şocat pe părinţii fetei, cu atât mai mult cu cât un controversat judecător de la Tribunalul Dolj a schimbat încadrarea juridică din omor, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 ani la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, în ucidere din culpă, faptă pedepsită între unu şi cinci ani de închisoare.

Astfel, în urma sentinţei date ieri de către Completul de judecată C11, pentru efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii Ionuţ Dinu a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar pentru ucidere din culpă, la trei ani de închisoare. Magistratul care a decis eliberarea lui Ionuţ Dinu este un judecător care a dat sentinţe controversate de-a lungul timpului. Printre acestea se numără eliberarea din arest a unor afacerişti locali care au prejudiciat statul cu miliarde de lei, dar şi a unor interlopi implicaţi în conflicte armate stradale. În toate aceste cazuri, sentinţele judecătorului eliberator, criticate dur de către opinia publică, au fost traduse de acesta drept „lipsa de pericol social”.


Citeşte mâine în "Adevarul" cine este judecătorul eliberator şi ce alte sentinţe blânde a dat de-a lungul timpului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite