Constanţa: Turiştii fac baie în mare indiferent de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, pe litoral au fost aproape 50.000 turişti. Cea mai aglomerată staţiune a fost Mamaia, unde au fost şi cele mai multe evenimente.

Doi îndrăgostiţi ai mării s-au mutat în Vama Veche, pentru o vacanţă de câteva zile. Ana Enciulescu (22 de ani) din Bucureşti şi Andrei Eduard Dolhescu (24 de ani) din Târgu Neamţ au venit în Vama Veche la sfârşitul lunii trecute. La mare au avut parte numai de vreme rea, dar nu au renunţat.

image

Ce tatuaje putem admira pe litoral?

„Ne putem distra şi aşa. Nimic nu ne-a oprit să facem baie în apă, să ne relaxăm pe plajă şi să ne bucurăm de mare“, spune Ana. Andrei vede marea frumoasă indiferent de vreme şi pentru că este îndrăgostit de ea, şi-a planificat să revină pe litoral în această vară. „Poate o să am parte atunci de soare şi o să mă bronzez puţin“, speră el.

Turiştii fac baie în mare indiferent de vreme

Constanţa: Aquazorbing – bila care merge pe apă

Au fugit la mare

Pe ploaie, Bogdan (17 ani), Oe (18 ani) şi Sergiu (18 ani) se relaxează pe un şezlong, sub o umbrelă, pe malul apei. Stau la cort de opt zile, însă dorm pe plajă. „Avem cort, dar acolo ne ţinem lucrurile. Dormim pe plajă, că este mai plăcut. Auzim marea, valurile... Este imposibil să nu-ţi placă“, spune Bogdan Zaharia din Baia Mare. A venit la mare fără să ştie părinţii, dar tocmai asta-i place. „De aici plecăm la Costineşti, pe miercuri. Vrem să ne relaxăm şi să uităm în vacanţă de toţi şi toate“, adaugă prietenul lui Sergiu.

De 4 Iulie militarii americani au ieşit în Mamaia

Pe faleza din Mangalia, Vlăduţ Andrei Simionov (3 ani) din Tulcea îi salută marinăreşte pe turiştii veniţi să viziteze portul turistic. Vremea urâtă de afară îl ţine departe de plajă, dar nu şi de privirile oacheşe ale trecătorilor. Îmbrăcat în marinar, Vlăduţ face senzaţie pe faleza din Mangalia.

Omul care zboară pe apă

Pe vremea mohorâtă, un punct de atracţie pentru turiştii veniţi în Mangalia îl reprezintă un om care „zboară“ pe apă.

Vasile Ambrosie (57 de ani), din Mangalia, se plimbă cu un acvaplanor de mici dimensiuni pe apă, pe care-l propulsează cu propriul corp. Nu are nevoie de nicio pregătire pentru lansarea pe apă, tot ce face este să-şi coordoneze mişcările picioarelor cu cele ale mâinilor.

image

A sosit Cocoşatu` pe litoral, regele mititeilor din Bucureşti

„Cei care încearcă zborul cu avionul acvaplanor pot înţelege principiul de zbor al păsării. Eu am adus maşinăria din America şi m-a costat 500 de euro“, adaugă mangaliotul.

Pentru tuurişti, un zbor deasupra apei de cinci minute costă 10 lei, iar jumătate de oră - 20 de lei.

Citeşte mai multe în !

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite