Militar rănit de o armă de foc la festivităţile pentru Ziua Marinei! Ce s-a întâmplat, de fapt, la exerciţiul demonstrativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii trag la demonstraţie cu muniţie de manevră
Militarii trag la demonstraţie cu muniţie de manevră

Un militar a fost rănit în timpul demonstraţiilor desfăşurate miercuri la Constanţa cu prilejul Zilei Marinei. El a suferit o plagă deschisă la picior, ce a necesitat transportarea lui la spital.

Militarul făcea parte din dispozitivul de luptă de pe faleza Comandamentului Flotei, ce trebuia să respingă atacul scafandrilor. El făcea parte dintr-o formaţie de 4 plus 4 militari angrenaţi în exerciţiul demonstrativ.

Ziua Marinei, spectacolul mândriei naţionale

A avut loc un schimb de focuri, cu muniţie de manevră folosită la demonstraţii şi exerciţii, în care militarul a fost rănit la picior. El a fost lovit la glezna stângă de reculul armei de foc a unui coleg.

Militarul rănit la Ziua Marinei a rămas cu schijele în picior

„Întăritorul acesteia a explodat, iar schijele l-au rănit“, au precizat reprezentanţii Marinei Militare.

Ziua Marinei, anul şi incidentul. Evenimentele neplăcute care au marcat aproape de fiecare dată festivităţile

Plaga sângera, iar militarul a mers de îndată la cortul de prim-ajutor instalat pe faleză. El a acuzat şi lipotimie, o stare de leşin survenită pe fondul tensiunii acumulate şi al efortului prelungit din perioada de pregătire a Zilei Marinei.

Ministrul Apărării despre rănirea militarului la Ziua Marinei: „A fost viciu de fabricaţie. A cedat materialul“

„Sângerarea era minimă spre moderată, iar leziunea părea a fi de suprafaţă, dar putea fi profundă. Pacientul a fost transportat echilibrat hemodinamic la Spitalul de Urgenţă pentru investigaţii amănunţite“, a declarat pentru Adevărul medicul Laurenţiu Bădescu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care i-a acordat militarului primele îngrijiri la faţa locului.

Navele cu care defilează Marina Militară

El a fost preluat de o ambulanţă cu medic, aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Autosanitara staţiona pe faleză pentru cazuri de urgenţă. Câteva persoane au mai avut nevoie de asistenţă medicală pe faleză, acestea fiind adulţi care nu s-au hidratat şi nu s-au hrănit de dimineaţă, au avut stări de hipotensiune sau de leşin.

FOTO: NAVY.RO


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite