Ministrul Apărării despre rănirea militarului la Ziua Marinei: „Viciu de fabricaţie. A cedat materialul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale
Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale

Prezent la festivităţile de la Ziua Marinei de la Constanţa, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că incidentul în urma căruia un infanterist a fost rănit se datorează unui viciu de fabricaţie a armamentului din dotarea militarilor.

„Armamentul este depăşit, dar ne facem treaba cu el. În cazul de faţă, a cedat probabil din cauza unui viciu de fabricaţie. A cedat materialul şi a produs o contuzie uşoară. Sper ca omul să-şi revină repede şi să depăşească momentul acesta delicat. Instrucţia este grea, dar incumbă şi un anumit grad de pericol“, a afirmat ministrul Apărării.

Militar rănit de o armă de foc la Ziua Marinei. Ce s-a întâmplat, de fapt, la exerciţiul demonstrativ


Militarul rănit la Ziua Marinei a rămas cu schijele în picior

Dobriţoiu a vorbit despre subfinanţarea sistemului al cărui buget ajunge să fie dedicate aproape 100% cheltuielilor de personal: „Ministerul traversează o perioadă nefastă din punctul de vedere al finanţării, bugetul este consumat în proporţie de 85% pentru cheltuieli de personal. Cheltuielile de operare şi mentenanţă, cele care trebuie să dea nivelul de instruire al trupelor sunt asigurate în proporţie de 10%. Marea majoritate a acestor cheltuieli le consumăm pentru întreţinerea obligaţiilor asumate de România în cadrul teatrelor de operaţii.“

Ziua Marinei, anul şi incidentul. Evenimentele neplăcute care au marcat de fiecare dată festivităţile

Ministrul şi-a exprimat speranţa că nu va trebui să apeleze la mila publică printr-o campanie umanitară similară celei pentru Ateneu. Corneliu Dobriţoiu a precizat că dotarea Armatei trebuie să fie modernă, iar cheltuielile din acest domeniu să se îndrepte spre upgradarea echipamentului şi a flotei cu nave modulare ce ating viteze foarte mari. În acest context - a menţionat ministrul - modernizarea singurului submarin al Marinei, Delfinul, iese din discuţie.

Ziua Marinei, spectacolul mândriei naţionale

Un infanterist care făcea parte din dispozitivul de luptă de pe faleza Comandamentului Flotei a fost rănit la picior în timpul demonstraţiei de Ziua Marinei. Întăritorul de recul al unei arme de foc a explodat, provocând militarului o plagă sângerândă la glezna stângă.

Navele cu care defilează Marina Militară

El a fost transportat la spital pentru investigaţii amănunţite. Militarul a acuzat şi lipotimie, o stare de leşin survenită pe fondul tensiunii acumulate şi al efortului prelungit din perioada de pregătire a Zilei Marinei.

FOTO: GRUPUL MASS-MEDIA AL FORŢELOR NAVALE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite