Militarul rănit în timpul demonstraţiei de Ziua Marinei a rămas cu schijele în picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii trag la demonstraţie cu muniţie de manevră
Militarii trag la demonstraţie cu muniţie de manevră

Militarul rănit în timpul demonstraţiei de Ziua Marinei a rămas cu schijele în picior. Infanteristul în vârstă de 32 de ani a suferit o plagă deschisă miercuri, 15 august, când întăritorul de recul al unei arme de foc a explodat, rănindu-l la piciorul stâng.

După prim-ajutorul acordat de medicii Serviciului de Ambulanţă la cortul instalat pe faleza Comandamentului Flotei, militarul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde a fost pansat şi cusut.

Militar rănit de o armă de foc la Ziua Marinei. Ce s-a întâmplat, de fapt, la exerciţiul demonstrativ

Investigaţiile ulterioare, amănunţite, au fost efectuate însă abia joi, la Spitalul Militar, unde infanteristul a fost transferat.


Spitalul Militar Constanţa, secţia Chirurgie


Ministrul Apărării despre rănirea militarului: „A fost un viciu de fabricaţie. A cedat materialul“

Radiografia la care a fost supus la Spitalul Militar a scos la iveală că militarul are în femurul stâng o schijă de metal de 2,5 centimetri. Pacientul va suferi o intervenţie chirurgicală pentru extragerea corpului străin care îi poate provoca infecţii şi complicaţii.

Ziua Marinei, anul şi incidentul. Evenimentele neplăcute care au marcat de fiecare dată festivităţile

Medicii de la Spitalul Militar Constanţa au susţinut joi, în jurul orei 15, o declaraţie de presă cu privire la starea pacientului.

Directorul medical, dr. Aurel Trană, a declarat că militarul va fi operat vineri, 17 august, pentru îndepărtarea bucăţii de metal din picior.

El a precizat că pacientul se află în stare bună, sub supraveghere şi nu s-a pus problema vreunei manevre medicale greşite a medicilor civili, de la Spitalul de Urgenţă Constanţa, care l-au îngrijit până la transferare.

„Au procedat corect, trebuia oprită sângerarea, nu se putea face radiografie în condiţiile unei hemoragii“, a spus medicul militar. 

Spitalul Militar Constanţa, cabinetul de chirurgie
Sala de operaţie
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite