Primarul Clujului, reținut pentru mită în formă continuată. Vezi aici comunicatul DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sorin Apostu este al doilea PDL-ist de la Cluj cercetat de DNA în ultima săptămână
Primarul Sorin Apostu este al doilea PDL-ist de la Cluj cercetat de DNA în ultima săptămână

Primarul Clujului, Sorin Apostu, reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, este acuzat de mită în formă continuată. În perioada 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte, Sorin Apostu, în calitatea sa de primar, a pretins şi a primit în total 94.000 de euro. Citește mai jos, integral, comunicatul DNA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul APOSTU SORIN, primar al municipiului Cluj Napoca, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Citeşte şi

SABIN ORCAN: Edilii pedelişti, în topul DNA. Sunt ei mai corupţi decât alţii?!

Un alt contract cu probleme în cazul Apostu: 500.000 de lei pe an pentru închirierea de camere video

Avocatul Iordăchescu: „Aspazia Droniuc este posibilul denunţător în cazul reţinerii primarului de Cluj“

Primarul Sorin Apostu ar fi primit drept mită excursii şi haine pentru soţie

Vezi care sunt contractele pentru care a fost reţinut de DNA primarul Clujului

UPDATE Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de luare de mită

UPDATE: Primarul Sorin Apostu a ajuns în faţa magistraţilor la ora 18.30

Gheorghe Funar: „Primarul să se pună în fruntea hoţilor? I-a făcut de ruşine pe clujeni în toată ţara“

Decanul Facultăţii de Agricultură, unde predă Sorin Apostu: Primarul Clujului e unul dintre cei mai exigenţi profesori de la USAMV

Ce spun studenţii primarului Sorin Apostu

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

În cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului - inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar.


Inculpatului Apostu Sorin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 9 noiembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 10 noiembrie 2011, inculpatul este prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.


Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite