Gheorghe Funar: „Primarul să se pună în fruntea hoţilor? I-a făcut de ruşine pe clujeni în toată ţara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Funar (arhivă)
Gheorghe Funar (arhivă)

Un fost primar al oraşului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, susţine că Sorin Apostu i-a escrocat pe mulţi clujeni şi merită să plătească pentru asta. „Cred că procurorii au dat publicităţii doar câteva fire dintr-un ghem uriaş. Sorin Apostu ne-a făcut de ruşinea ţării!", afirmă Funar.

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar declară că e trist că s-a ajuns într-o astfel de situaţie. „Păcat că nu s-au apucat procurorii mai repede de cercetări. Poate au aşteptat să se umple paharul. Ăsta e primar? De aşa ceva avea nevoie Clujul? Să facă oraşul de râs în toată ţara?", susţine Funar.

Citeşte şi

SABIN ORCAN: Edilii pedelişti, în topul DNA. Sunt ei mai corupţi decât alţii?!

Primarul Clujului, reţinut pentru mită în formă continuată. Vezi aici comunicatul DNA

UPDATE: Primarul Sorin Apostu a ajuns în faţa magistraţilor la ora 18.30

Avocatul Iordăchescu: „Aspazia Droniuc este posibilul denunţător în cazul reţinerii primarului de Cluj“

Primarul Sorin Apostu ar fi primit drept mită excursii şi haine pentru soţie

Vezi care sunt contractele pentru care a fost reţinut de DNA primarul Clujului

UPDATE Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de luare de mită

Politicianul Funar spune că în cele trei madate ale sale nu au existat acte de corupţie. „Pe vremea mea uşile de la Primărie erau deschise. Azi nu poţi intra decât cu cartelă. Şi tot azi pe uşile departamentelor s-au pus afişe cu textul «Aici nu se ia mită», dar pe uşa primarul nu s-a pus aşa ceva. Înseamnă că el are voie“, declară cinic Gheorghe Funar, care a fost săltat de mascaţi în vara lui 2001.

El mai spune că mulţi clujeni au venit la el să se plângă legat de faptul că primarul Sorin Apostu i-a escrocat. „Merită verificate modalităţile în care s-au făcut plăţile către anumite firme. Unele primeau banii foarte repede, altele, extrem de târziu. De ce asta? Apoi, ar fi bine dacă s-ar verifica şi modul în care s-au obţinut autorizaţiile într-o anumită firmă de proiectare, unde, din câte ştiu, are şi legături de rudenie", mai zice Funar.

Acesta că a fost luat de poliţişti în vara lui 2001 şi i s-au întocmit două dosare penale. „Au fost făcături. Am fost luat de ziua lui Adrian Năstase. Reţinerea mea a fost, de fapt, un cadou făcut de Ioan Rus lui Adrian Năstase. Am fost acuzat de abuz în putere pentru că am aplicat legea. Instanţa m-a achitat. Pe mine nu m-a scos nimeni cu cătuşe şi când au venit poliiştii angajaţii ai sărit în apărarea mea. La Apostu nu am văzut asta, ceea ce spune multe, nu?“, mai declară fostul primar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite