UPDATE Primarul Clujului a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu a fost dus în sala de ședințe
Sorin Apostu a fost dus în sala de ședințe

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat pentru 29 de zile. Avocatul primarului, Gheorghiță Mateuț, a declarat că s-a formulat recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție din Capitală.

UPDATE ora 00.40

Magistrații Curții de Apel Cluj au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele primarului de Cluj, Sorin Apostu. El este acuzat de luare de mită în forma continuată.

Avocatul Gheorghiță Mateuț, apărătorul primarului de Cluj, a declarat că nu există probe care să susțină decizia magistraților Curții de Apel Cluj și că s-a formulat deja recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție, în Capitală.

"Nu există probe care să susţină arestarea lui Sorin Apostu pentru 29 de zile. Există una singură, bazată pe o declaraţie a învinuitei Astazia Droniuc", a declarat avocatul Gheorghiţă Mateut.

Și omul de afaceri Călin Stoia, acuzat de dare de mită, a fost arestat pentru 29 de zile.

UPDATE 21.00

Mandatul de reţinere a primarului Sorin Apostu a expirat la ora 20.50. Din punct de vedere legal, edilul este liber, însă trebuie să aştepte verdictul instanţei în legătură cu recursul la măsura arestării.

UPDATE 20.37

Din sală au ieşit şeful DNA Elena Botezan şi Tiberiu Ban care a declarat că acum Sorin Apostu face declaraţii şi că mai durează. La uşa sălii de şedinţe a apărut o femeie care a dorit să intre, dar, asaltată de ziarişti, a plecat. Se presupune că este vorba de soţia lui Călin Stoia.

UPDATE 20.25

Un avocat care apără una dintre persoanele implicate în dosarul Apostu a declarat pentru „Adevărul“ că Aspazia Droniuc este denunţătorul din dosarul în care primarul Sorin Apostu este acuzat de luare de mită. Femeia le-ar fi spus procurorilor că ar fi plătit soţiei primarului 49.000 de euro și că banii ar fi ajuns la Sorin Apostu. Banii ar fi fost achitaţi în baza unui contract de consultanţă. De altfel, legătura între arestarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, şi reţinerea primarului de Cluj, Sorin Apostu, pare a fi Aspazia Droniuc, cea care i-a înmânat mita de 10.000 de euro vicelui Consiliului Judeţean.

UPDATE ORA 19.30

Ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisă pe numele lui Sorin Apostu expiră la ora 21.00. Dacă judecătoarea Ioana Morar nu dă un verdict până la ora 21.00, edilul este liber.

UPDATE ORA 19.10

Începe şedinţa de judecată în cazul primarului Sorin Apostu şi a lui Călin Stoia.

UPDATE ORA 19.00

Judecarea cauzei trebuia să înceapă la ora 18.30, dar şedinţa nu a început. Avocaţii încă studiază dosarul.

UPDATE 18.45

Sorin Apostu a fost adus la Curtea de Apel Cluj fără cătuşe, în timp ce Călin Stoia a fost adus încătuşat. Judecătoarea Ioana Morar nu a început încă judecarea cauzei.

Citeşte şi

SABIN ORCAN: Edilii pedelişti în topul DNA. Sunt ei mai corupţi decât alţii?!

Primarul Clujului, reţinut pentru mită în formă continuată. Vezi aici comunicatul DNA

Un alt contract cu probleme în cazul Apostu: 500.000 de lei pe an pentru închirierea de camere video

Avocatul Iordăchescu: „Aspazia Droniuc este posibilul denunţător în cazul reţinerii primarului de Cluj“

Primarul Sorin Apostu ar fi primit drept mită excursii şi haine pentru soţie

Vezi care sunt contractele pentru care a fost reţinut de DNA primarul Clujului

UPDATE Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de luare de mită

Gheorghe Funar: „Primarul să se pună în fruntea hoţilor? I-a făcut de ruşine pe clujeni în toată ţara“

Decanul Facultăţii de Agricultură, unde predă Sorin Apostu: Primarul Clujului e unul dintre cei mai exigenţi profesori de la USAMV

Ce spun studenţii primarului Sorin Apostu

UPDATE 18.10

Primarul Sorin Apostu a intrat în sala de judecată.

UPDATE 17.29

Noul magistrat desemnat să judece propunerea de arestare a lui Apostu, judecătorul Ioana Morar, îşi face doctoratul cu Mateuţ.

UPDATE 16.48

Pe surse: judecătoarea Ioana Morar nu a depus cerere de abţinere. Ca urmare se pare că ea va judeca cazul Apostu.

UPDATE 16.28

S-a schimbat ora la care Sorin Apostu trebuia să fe adus în faţa magistraţilor pentur 18.30. Pe surse: eposibil ca şi judecătoarea Ioana Morar să depună o cerere de abţinere. În situaţia aceasta, e posibil ca cazul Apostusă fie judecat de Delia Purice.

UPDATE 15.57

Judecătoarea ce urma să instrumenteze cazul lui Sorin Apostu a depus, cu o oră înainte ca primarul Clujului să fie prezentat Curţii de Apel cu propunere de arestare preventivă, o cerere de abţinere. Cererea Monicăi Rodina a fost aprobată şi urmează ca acest caz să fie distribuit în mod aleatoriu unui alt complet de judecată.

Avocaţii celor doi sunt pe hol şi aşteaptă să intre în sala de judecată. Ioana Morar e posibil să judece. Nu se ştie de ce s-a abţinut Monica Rodina.

Avocaţii pe holurile Curţii de Apel Cluj

UPDATE:

Dosarul nu a fost încă înregistrat la Curtea de Apel Cluj.

UPDATE: 15.35

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj. Sorin Apostu urmează să fie adus în faţa magistraţilor.

Pe holurile Curţii de Apel Cluj

UPDATE: 15.45

Sorin Apostu şi Călin Stoia vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la ora 17.00

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite