EXCLUSIV Stareţa păcătoasă provine dintr-o familie respectabilă. Citeşte aici ce spun oamenii din comuna natală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Tăriceni, locul în care a izbucnit scandalul Foto: Click
Mănăstirea Tăriceni, locul în care a izbucnit scandalul Foto: Click

Vestea că stareţa de la Tăriceni a căzut în păcat şi a dat naştere la fetiţe gemene, duminică, la spitalul Pantelimon din Capitală a făcut înconjurul ţării. Cum era şi firesc, a ajuns şi în comuna natală, Trifeşti, din judeţul Neamţ.

Localnicii de aici şi-au făcut o cruce mare când au auzit şocanta ştire, însă nu s-au grăbit să o judece pe femeie. „Numai Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat. Păcat de ea că a călcat strâmb. Cred că îi este foarte greu acum. Toată lumea o arată cu degetul şi toţi o critică, deşi nu este normal“, spune Maria Gâtlan, o rudă îndepăratată de-a fostei maici.

Părinţii s-au prăpădit

Familia Sebastianei Gâtlan este formată din oameni muncitori şi cu stare, respectaţi în comunitate. Părinţii nu mai trăiesc, au murit în urmă cu câţiva ani, dar în casa în care copilărit stareţa locuieşte fratele său. „E inginer agronom, om cu sitauţie bună. Au pământ mult, livadă. Ce mai... o adevărată gospodărie“, spun vecinii familiei. Fosta maică este ultimul copil al familiei Gâtlan. Cel mai mare este agronomul şi mai are o soră mijlocie. „Este căsătorită şi are două fete care, la rândul lor, au copii. Ştiu că sora măicuţei a fost plecată în Italia la muncă“, povestesc oamenii.

Au văzut-o la nuntă

Despre Sebastiana, oamenii spun că nu au mai văzut-o de multă vreme. Ultima dată a păşit în comuna natală în urmă cu ani buni. Atunci a venit la nunta nepotului său. „Mi-o aduc aminte ca pe o fată înaltă şi slabă. Drăguţă foc! Cred că a luat calea mănăstirii când avea 16-17 ani. Nici nu mai ştiu exact. O fi terminat liceul?“, se întreabă o localnică. Oamenii au fost cutremuraţi de vestea că Sebastiana, pe numele real Elena, a adus pe lume doi copii.

Nu ar duce lipsă de nimic

Acum, după ce au văzut la televizor, se întreabă ca nu cumva să fie reală povestea şi cu băieţelul născut în urmă cu 3 ani. „Nici nu ştii ce să mai crezi. Dar până la urmă nu este niciun păcat să dai naştere unui copil, la ea situaţia era nepotrivită. Cine ştie cum a căzut în păcat?“, se întreabă oamenii. Aceştia cred că ar putea fi sprijinită de fraţii săi să le crească pe gemene, mai ales că la Trifeşti nu ar duce lipsă de nimic. „Pe cine lasă inima să nu le întindă o mână de ajutor?“, a adăugat o localnică.

Citeşte şi : Măicuţa care a născut gemene s-a călugărit în copilărie. Vezi aici ce spun cei care au cunoscut-o

Citeşte şi: ŞOCANT Maica stareţă de la mănăstirea Tăriceni a născut două fetiţe !

Citeşte şi: Episcopia ia măsuri la Tăriceni. Stareţa păcătoasă a fost exclusă din monahism

Citeşte şi: Stareţa de la Tăriceni se retrage din monahism. Vezi ce spune despre tatăl gemenelor

Citeşte şi: GALERIE FOTO Stareţa de la Tăriceni a păcătuit cu paznicul mănăstirii?

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite