Episcopia ia măsuri la Tăriceni. Stareţa păcătoasă a fost exclusă din monahism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor
Preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Teribila veste că stareţa de la mănăstirea Tăriceni a născut a pus pe jar şi Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, for care are sub jurisdicţie lăcaşul de cult unde unde a slujit Sebastiana Gâtlan.

Preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a luat măsuri urgente. Acesta a anunţat că regretă incidentul şi, drept pedeapsă pentru maica păcătoasă, a exclus-o din viaţa monahală. Practic, de acum înainte, femeia nu va mai fi primită să slujească în nicio biserică pentru că şi-a încălcat jurămintele pe care le-a făcut atunci când s-a călugărit.

Secretul nu a trecut de zidurile mănăstirii

La Călăraşi, se pare că telenovela maicii stareţe nu a trecut mai departe de zidurile mănăstirii. Breasla preoţilor este indignată de acest fapt, însă sunt şi voci care spun că venirea pe lume a unui copil este un motiv de maximă bucurie. Mai mult decât atât, naşterea a doi copii este o adevărată fericire. „Faptul este consumat. Este regretabil ce s-a întâmplat. Dacă Dumnezeu a făcut să se nască doi copii înseamnă că cineva de Sus va avea grijă de aceste suflete. Sincer, nu a circulat niciun zvon în legătură cu idila stareţei. A fost un secret bine păzit“, spune unul dintre preoţii din Călăraşi.

Citeşte şi: ŞOCANT Maica stareţă de la mănăstirea Tăriceni a născut două fetiţe !

Citeşte şi: Un preot din Ialomiţa a lăsat gravidă o stareţă din Călăraşi. Cei doi au împreună două fetiţe

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite