Măicuţa care a născut gemene s-a călugărit în copilărie. Vezi aici ce spun cei care au cunoscut-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea unde a slujit măicuţa
Mănăstirea unde a slujit măicuţa

Măicuţa care a devenit mamă de gemene, după ce s-a iubit cu un preot, era o persoană amabilă, sufletistă şi foarte implicată în treburile mănăstirii. Angajaţii primăriei Frăsinet, comuna de care aparţine satul Tăriceni, sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat.

„Venea frecvent la noi cu diverse probleme. Era preocupată de un proiect privind extinderea corpului de chilii. Ca şi persoană, era foarte atentă cu cei din jur şi apropiată de oameni. Este mare păcat ! Chiar mă gândeam ce va face de aici înainte pentru că nu are nicio meserie. Ştiu că din copilărie a intrat în monahism“, spun angajaţii Primăriei. Sebastiana Gâtlan provine din zona Moldovei şi nu are familie. Cei care au cunoscut-o spun că era dedicată vieţii bisericeşti, însă ştiu că a mai fost implicată într-un scandal. „Nu ştiu exact despre ce a fost vorba. A mai fost plecată la o mănăstire de la Amara. A venit, a plecat de la Tăriceni“.A fost ceva în neregulă atunci“, spun oamenii din Frăsinet. La Tăriceni fusese numită stareţă în urmă cu aproximativ 3 ani.

Patru măicuţe la Tăriceni

Pentru că era o femeie înaltă şi robustă, angajaţii Primăriei cred că i-a fost foarte uşor să ascundă sarcina. „Este foarte înaltă şi solidă. Hainele monahale au ajutat-o foarte mult. Şi pentru preotul duhovnic, o persoană în vârstă, a fost o mare supriză această sarcină. Deşi se întâlneau zilnic, nici acesta nu a observat nimic“, spun aceleaşi surse. La Tăriceni, mănăstirea este situată într-un cătun, unde mai există în prezent doar 30 de gospodării. „Mănăstirea a devenit renumită pe vremea regretatului părintre Zosima. De atunci vin credincioşi din toată ţara“, spun oamenii. În prezent, la Tăriceni nu sunt decât 4 măicuţe şi se găsesc 5 chilii. Stareţa Sebastiana Gâtlan nu a mai apucat să-şi ducă proiectele la bun sfârşit de extindere a aşezământului bisericesc pentru că naşterea gemenelor i-a dat peste cap toate planurile.

Citeşte şi: ŞOCANT Maica stareţă de la mănăstirea Tăriceni a născut două fetiţe !

Citeşte şi: Episcopia ia măsuri la Tăriceni. Stareţa păcătoasă a fost exclusă din monahism

Citeşte şi: Reprezentanţii Episcopiei Sloboziei Şi Călăraşilor vor deschide o anchetă în cazul maicii stareţe de la Tăriceni

Citeşte şi: Stareţa de la Tăriceni a purtat în pântec gemenele unui duhovnic din Amara

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite