CONTROL+V Premierul loveşte din nou: Ponta, acuzat că a plagiat cazul dictatorului chilean Augusto Pinochet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă sesizare de plagiat împotriva premierului Victor Ponta a fost depusă la Consiliul Naţional de Etică, în această dimineaţă. Din cele două cărţi vizate, în cea publicată în 2010, vorbeşte la timpul viitor despre dictatorul mort din 2006.

Cărţile vizate de noua sesizare de „serioase suspiciuni de plagiat” sunt: „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, din 2010, semnată de D. Coman şi V. Ponta, şi „Curtea penală instituţională”, din 2004, sub semnătura lui Victor Ponta, informează HotNews.

Sesizarea a fost primită de  CNE în această dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Catană.

În sesizare se arată că „aceste lucrări conţin texte extrase verbatim (prin copiere directă), fără atribuire, din cel puţin urmatoarele surse:

Grigore Geamănu. 'Dreptul internaţional penal şi infracţiunile internaţionale". Editura Academiei Republicii Socialiste Romania, 1977.

Dumitru Diaconu. 'Curtea penala internaţională - istorie şi realitate'. Editura All Beck, 1999.

\/asile Cretu. 'Drept internaţional penal'. Editura Tempus, 1996", conform aceleiaşi surse.

Extras din textul sesizării depuse la CNE:

"În particular, în cazul lucrării publicate în 2010, este remarcabilă prezenţa unor pasaje în care se analizează cazul fostului dictator chilean Augusto Pinochet, la timpul prezent şi chiar la viitor. Este clar că pasajele sunt preluate din opere scrise elaborate înainte de moartea lui Pinochet în decembrie 2006. Apariţia acestor pasaje într-o operă publicată în 2010 este o dovada incontestabilă nu numai că acele pasaje constituie un plagiat, ci şi ca cei doi autori, doamna Coman şi domnul Ponta, au copiat in bloc pasaje fără a le citi, doar pentru a umple paginile şi pentru a da lungimea corespunzatoare lucrării".

Cele trei elemente ale sesizării de azi sunt: plagiatul lucrărilor din 2004 şi 2010, dar şi "publicarea repetată a aceloraşi rezultate ca elemente de noutate ştiinţifică", în cartea mai recentă.

Citeşte şi: Universitatea Bucureşti: Victor Ponta a plagiat şi a plagiat intenţionat. Numărul paginilor cu copy-paste a crescut la 115

Ionel Haiduc: Decizia Universităţii Bucureşti va avea un ecou mai important decât orice comisie

Cine sunt membrii Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti care au decis că Victor Ponta a plagiat

Verdictul Consiliului Naţional de Etică: Ponta nu a plagiat

Consiliul Naţional de Etică, subordonat Ministerulului Educaţiei, a ajuns la un verdict în cazul Ponta

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite