Ionel Haiduc: Decizia Universităţii Bucureşti va avea un ecou mai important decât orice comisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/Ionel Haiduc
Foto: Adevarul/Ionel Haiduc

Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, a declarat că instituţia care a acordat titlul e cea mai abilitată să se pronunţe asupra unei teze de doctorat.

„Nu trebuie să fii specialist ca să-ţi dai seama că două pagini sunt identice. Decizia Universităţii va avea în lumea academică un ecou mai important decât orice comisie. Universitatea are ca interes protejarea propriei reputaţii. Citarea corectă nu mai punea problema plagiatului“, a declarat preşedintele Academiei Române Ionel Haiduc, la Realitatea TV.

Ieri însă, Consiliul Naţional de Etică (CNE) a decis că primul ministru Victor Ponta nu a plagiat în teza sa de doctorat. CNE se află în subordinea Ministerului Educaţiei.

În raporul Comisie se specifică faptul că „teza de doctorat elaborată de domul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea periodă şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe, cu alte teze de doctorat susţinute în aceeaşi perioadă“.

Citeşte şi:

Universitatea Bucureşti: Victor Ponta a plagiat şi a plagiat intenţionat. Numărul paginilor cu copy-paste a crescut la 115

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite