UPDATE Militarul protestatar, comentat pe Facebook. Părerile sunt împărţite: "Este eroul de care aveau nevoie romanii ", "un derbedeu platit de noi."

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul are 27 de ani şi este ofiţer activ de 3 ani. În prezent lucrează la UM 71Câmpia Turzii, la structura de protecţie a documentelor clasificate, pe o funcţie asimilată gradului de maior.

DEZBATERE ADEVĂRUL Omul care a împărţit românii în două: Alexandru Gheorghe. Este de condamnat sau de lăudat gestul militarului?

UPDATE 14.00 Comentariile de pe pagina de Facebook a "Adevărul" continuă. Utilizatorii au început să fie împărţiţi pe tabere. Iată cele mai noi comentarii:

Schummy Florentina Este eroul de care aveau nevoie românii în aceste clipe! Jos pălăria!

Ciutacu Valentin La 27 de ani mă îndoiesc că poate fi un simbol al Armatei.

Ramona Lazar Lasă să fie simbol al armatei ăia de 50, care se comportă tot ca pe vremea lui Ceauşescu... nu mai fac diferenţa dintre atunci şi acum... bravo lui!!!

Adrian Fiț A spune ceea ce gândești fără a te ascunde de ceva sau de cineva, ține de o ideologie e unui om care crede și știe, cu demnitate, că trăiește într-un stat care se vrea democratic pe hârtiile oficiale. Puțini dintre noi românii au curajul de a-și exprima o părere. Să fii umanitar și solidar sunt calități pe care le întâlnim tot mai rar în mirifica noastră țărișoară.

Mandrila Mihai Ce act de eroism a făcut? A venit la un miting? Nu le dăm diplome?

Nicu Brutaru Un derbedeu plătit de noi.

Voican Roxana Ăsta ar trebui judecat de un tribunal militar. Păi, asta reprezintă armata? Vai de capul lui! Oare câţi bani a luat de la Antena 3?

Bunea Silvio A făcut bine! Dacă nu poţi să protestezi, atunci nu este libertate!! Oricum acolo, în Romania va mai dura MULT mersul către libertate!! Toţi au crezut că omorându-l pe Ceauşecu au eliberat ţara! Dar nu-i aşa. El a murit şi toţi ăia care lucrau cu el sunt prin funcţiile înalte! Aşa că cu o floare nu se face primăvară! Bravo lui! Se vede că nu-i e frică de nimeni! Aşa sunt şi eu! Mai bine mor decât să-mi fie frică să-mi cer drepturile!

Locotenentul Alexandru Gheorghe şi-a asumat riscul şi a încălcat legea venind în Bucureşti. „Nu pot să spun ca nu mi-a fost frică. Am avut nopţi întregi gândindu-mă ce trebuie să fac. Indiferent dacă mă arestează sau nu, eu ştiu că am să fiu cel mai liber om din România. Sunt patriot, îmi iubesc ţara şi neamul!” a mai declarat locotenentul din Câmpia Turzii.

„Un grup de ofiteri din Armată Română m-a ales pe mine să le reprezint nemulţumirile. Ei au familii, credite, obilgaţii. Asta am simţit că trebuie să fac om, ca romând şi ca ofiţer”, a declarat aseară tânărul pentru Antena 3.

Mesajul protestatarului în uniformă militară a fost în primul rând de solidaritate faţă de cei care au manifestat aceste zile şi nu unl politic. Tânărul de 27 de ani a avut un succes formidabil în rândurile utilizatorilor Facebook. Dacă ieri seară existau doar 2 grupuri de susţinere însumând aproximativ 200 de utilizatori, acum peste 2000 de persoane comentează şi-l laudă pe Alexandru. Pe siteul de socializare s-au format mai mult de 10 grupuri de fani, unde se aduc mesaje de laudă şi de respect pe gestul militarului.

Citește și:
OPINIE De ce este erou locotenentul Alexandru Gheorghe


Iată câteva dintre aceste mesaje:

„Îţi trebuie un pic de nebunie să faci ce a făcut el aseară. Riscul de a face puşcărie este sută la sută, dar a dat o lecţie tuturor românilor. El este cu adevărat român. Cinste lui şi să dea Dumnezeu să nu facă închisoare”
„Cinste lui, nu ca lingăii ăia care stau cu coada între picioare de frică să-i nu dea afară”

Şi articolul de pe pagina de Facebook a "Adevarul" comentariile nu au încetat să apară. Vezi mai jos cele mai interesante dintre ele:

image

Dumitru Mihăiţă: tot respectul pentru acest om care a avut curajul să spună ce gândeşte. Dacă ar avea şi restul românilor măcar un strop de curaj, altfel ar fi arătat România, să sperăm că şi restul din armată să fie cu noi.

Costina Marilena Calaigii: Bravo lui! A avut curaj! Şi cei din armată sunt tot români şi resimt lipsurile din ţara asta! Deci, prin urmare, nu a stat să înghită jegul celor de la guvernare, omul şi-a pus în joc uniforma pentru dreptate! Tot respectul! Ar trebui să-l mai urmeze şi alţii! Cumva cei din armata NU au dreptul la opinie!??? Nu a încălcat sau mânjit mai mult decat Băsescu, Boc, Udrea legile din ţărişoara asta!!!!! Prin urmare respect domnule!!!!!!

Alţii au fost mai reţinuţi în privinţa gestului locotenentului:

Albert Fazakas Dezertor! a făcut de ruşine uniforma şi jurământul militar!
     

Citeşte şi:

Opinia jurnalistului Mălin Bot:

De ce este erou locotenentul Alexandru Gheorghe

Cel mai controversat personaj al protestelor din Piaţa Universităţii este astăzi un tânăr ofiţer al Armatei Române. În uniformă, fără a avea permisiunea să fie în Bucureşti, acesta a mers în piaţă şi a spus liber ce gândeşte. România are nevoie de astfel de eroi.

citește aici tot comentariul și reacțiile cititorilor!

Opinia jurnalistului Sabin Orcan:

Falsul erou cu epoleţi

Ca şi în cazul medicului Raed Arafat (deşi cei doi au motivaţii şi prestaţii atât de diferite), mulţimile au găsit în acest personaj un simbol al revoltei lor. E de ajuns să vedem miile de comentarii favorabile de pe internet ca să ne convingem că el este considerat deja un “erou naţional”. Dar poate fi numit aşa cineva care încalcă, în mod flagrant, regulamentele Armatei române?

citește aici tot comentariul și reacțiile cititorilor!

VIDEO Povestea completă a locotenentului Alexandru Gheorghe, care a protestat în uniformă, şi reacţia publicului

Locotenentul Alexandru Gheorghe este cel mai controversat personaj din acest moment, începând din seara de luni, când s-a afişat în Piaţa Universităţii îmbrăcat în uniformă. Cititorii adevărul.ro au avut comentarii de laudă şi încurajare la adresa protestatarului, dar şi de condamnare. Citeşte aici continuarea!

Locotenentul protestatar riscă să fie trecut în rezervă

Situaţia locotenentul Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, în Piaţa Universităţii, va fi analizată la nivelul unităţii sale militare, urmând ca o decizie să fie luată de comandantul unităţii, a declarat, marţi, contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MapN. Citeşte aici continuarea!

Cu sau fără uniformă, legea îi interzicea locotenentului Gheorghe Alexandru să protesteze

Locotenentul Alexandru Gheorghe ştia exact, potrivit propriilor declaraţii, căror riscuri se supune atunci când s-a afișat în Piaţa Universităţii îmbrăcat în uniformă. Însă nu hainele reprezintă o problemă, din punct de vedere legal, ci statutul său. Citeşte aici continuarea!

Sute de mesaje de susținere pentru Alexandru Gheorghe, locotenentul care a protestat în uniformă

Gestul locotenentului Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, sosit, în uniformă, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală, nu a rămas fără ecou în rândul românilor care simt la fel ca el. Citeşte aici continuarea!

FOTO Mesaje pe Facebook pentru Alexandru Gheorghe: "Este eroul de care aveau nevoie romanii ", "un derbedeu platit de noi."

Bărbatul are 27 de ani şi este ofiţer activ de 3 ani. În prezent lucrează la UM 71Câmpia Turzii, la structura de protecţie a documentelor clasificate, pe o funcţie asimilată gradului de maior. Citeşte aici continuarea!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite