Locotenentul care a protestat în uniformă militară, Alexandru Gheorghe, erou naţional. Sute de mesaje transmise pe Facebook!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestul locotenentului Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, sosit, în uniformă, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală, nu a rămas fără ecou în rândul românilor care simt la fel ca el.

DEZBATERE ADEVĂRUL Omul care a împărţit românii în două: Alexandru Gheorghe. Este de condamnat sau de lăudat gestul militarului?

Militarul locotenent, în vârstă de 27 de ani, a declarat la Antena 3 că a venit în Bucureşti pentru a demonstra manifestanţilor că "Armata nu i-a părăsit". În urma discursului său, sute de mesaje de încurajare au fost postate pe o pagină special creată pentru el, pe Facebook.

image

"Daca am fi toti ca Alexandru Gheorghe am trai intr-o Rominie ideala si sa nu-l uitam si be Adrian Sobaru care s-a aruncat de la balcon in parlament. Cinste lor. SA IESIM IN STRADA TOTI" - Sky Bat

"Nu va fie teama dle locotenent! Sunt multi nemultumiti, chiar f.multi din cei mici nu din cei mari! Dar nu au curajul sa vb pt ca represiunea e la ea acasa! Suntet cel mai elocvent exemplu de demnitate, onoare si curaj! Din pacate doar unul la 80.000 cat are armata ramana. Si asta pentru ca multi isi vand sufletele pentru grade. Din punctul meu de vedere va voi sustine!. Azi noapte, insomniile de care vorbeati m-au bantuit pe mine! Curaj! Eu va voi sustine! Cinste, cinste, cinste dvs. de mii de ori. Sunteti adevaratul roman al tarii noastre ROMANIA!" - Simona Andreescu.

"ma bucur foarte mult sa vad un om cu onoare si demnitate in tara si foarte mult mi-as dori sa se regaseasca aceasta onoare si demnitate in fiecare din noi frati romani; sa avem toti cinstea si puterea acestui om"- Popa Constantin Ciprian.

"Felicitari pentru curajul tau,pentru demnitatea de care dai dovada, de maturitatea in gandire si responsabilitatea cu care ti-ai sustinut si exprimat ideile si punctul de vedere!!!!!! Pacat ca nu sunt mai multi ca tine.Inca odata FELICITARI!!!!!"- Lisabella Lisa Buttler-chis

"Ceea ce ai avut curaj sa faci azi in fata tuturor romanilor,cu mandrie si respect a fost un act intradevar eroic si de toata stima ! eu cred ca la fel ca si tine gandesc milioane de romani dar au obosit sau nu mai cred intr-o schimbare ! sa dea dumnezeu ca gestul tau sa nu fii fost in zadar ! sper ca adevaratii oameni din tara asta sa iti stea alaturi si sa te sustina sa nu ti se intample ceva sau sa pierzi locul de munca care ai demonstrat ca il MERITI ! iti doresc tot binele din suflet,in seara asta ne-ai facut sa ne simtim mandrii ca santem ROMANI ! Multumim" - Florea Elena Gabriela

Citeşte şi:

Opinia jurnalistului Mălin Bot:

De ce este erou locotenentul Alexandru Gheorghe

Cel mai controversat personaj al protestelor din Piaţa Universităţii este astăzi un tânăr ofiţer al Armatei Române. În uniformă, fără a avea permisiunea să fie în Bucureşti, acesta a mers în piaţă şi a spus liber ce gândeşte. România are nevoie de astfel de eroi.

citește aici tot comentariul și reacțiile cititorilor!

Opinia jurnalistului Sabin Orcan:

Falsul erou cu epoleţi

Ca şi în cazul medicului Raed Arafat (deşi cei doi au motivaţii şi prestaţii atât de diferite), mulţimile au găsit în acest personaj un simbol al revoltei lor. E de ajuns să vedem miile de comentarii favorabile de pe internet ca să ne convingem că el este considerat deja un “erou naţional”. Dar poate fi numit aşa cineva care încalcă, în mod flagrant, regulamentele Armatei române?

citește aici tot comentariul și reacțiile cititorilor!

VIDEO Povestea completă a locotenentului Alexandru Gheorghe, care a protestat în uniformă, şi reacţia publicului

Locotenentul Alexandru Gheorghe este cel mai controversat personaj din acest moment, începând din seara de luni, când s-a afişat în Piaţa Universităţii îmbrăcat în uniformă. Cititorii adevărul.ro au avut comentarii de laudă şi încurajare la adresa protestatarului, dar şi de condamnare. Citeşte aici continuarea!

Locotenentul protestatar riscă să fie trecut în rezervă

Situaţia locotenentul Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, în Piaţa Universităţii, va fi analizată la nivelul unităţii sale militare, urmând ca o decizie să fie luată de comandantul unităţii, a declarat, marţi, contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MapN. Citeşte aici continuarea!

Cu sau fără uniformă, legea îi interzicea locotenentului Gheorghe Alexandru să protesteze

Locotenentul Alexandru Gheorghe ştia exact, potrivit propriilor declaraţii, căror riscuri se supune atunci când s-a afișat în Piaţa Universităţii îmbrăcat în uniformă. Însă nu hainele reprezintă o problemă, din punct de vedere legal, ci statutul său. Citeşte aici continuarea!

Sute de mesaje de susținere pentru Alexandru Gheorghe, locotenentul care a protestat în uniformă

Gestul locotenentului Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, sosit, în uniformă, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală, nu a rămas fără ecou în rândul românilor care simt la fel ca el. Citeşte aici continuarea!

FOTO Mesaje pe Facebook pentru Alexandru Gheorghe: "Este eroul de care aveau nevoie romanii ", "un derbedeu platit de noi."

Bărbatul are 27 de ani şi este ofiţer activ de 3 ani. În prezent lucrează la UM 71Câmpia Turzii, la structura de protecţie a documentelor clasificate, pe o funcţie asimilată gradului de maior. Citeşte aici continuarea!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite