CAMPANIE: O CAPITALĂ, UN SINGUR PRIMAR Referendumul, ping pong între edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DECIZIE Azi are loc o nouă rundă de negocieri pentru organizarea referendumului din Capitală. Şansele să se adopte o hotărâre finală sunt minime din lipsă de cvorum, deoarece liderul consilierilor generali PDL a declarat ieri că şedinţa a fost anunţată târziu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu continuă azi şirul de întâlniri cu partidele politice pentru stabilirea datei referendumului pentru Legea Capitalei.

Câştigă 10.000 de euro cu „Adevărul”!

Regulament de participare „O capitală, un singur primar”

Referendumul, din nou la votul consilierilor

Referendumul, aproape de suspendare

La ora 15.00 membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) sunt convocaţi de Oprescu la sediul Primăriei pentru a discuta aprobarea organizării referendumului, precum şi alocarea a 10.000 de lei din Fondul de rezervă al municipalităţii pentru finanţarea organizării şi desfăşurării referendumului.

PDL vrea şedinţă miercuri sau joi

Şansele ca şedinţa de azi să se finalizeze cu o decizie sunt însă minime în condiţiile în care PDL, prin vocea preşedintelui de şedinţă al CGMB, Călin Murg, îi va propune lui Oprescu să  finalizeze aceste discuţii de abia marţea viitoare.

În Primăria Capitalei sunt 3.000 de angajaţi. Vedeţi câţi vor rămâne dacă se va adopta Legea Capitalei

“Până marţi finalizăm discuţiile cu societatea civilă şi putem să formulăm în chip raţional şi echidistant întrebări, iar miercuri sau joi să avem o şedinţă extraordinară în care să batem în cuie atât data cât şi formula finală a întrebrilor", a declarat Murg.

Acesta nu exclude posibilitatea ca membrii PDL din Consiliu să nu fie prezenţi la discuţiile de azi, motivând că au fost convocaţi la şedinţă mult prea târziu.

Administrația din Capitală, unică în UE

”Consilierii generali au fost informaţi foarte târziu, ora 16.20, despre şedinţa de îndată”, a mai spus Murg. El a adăugat că PDL doreşte ca cele şapte întrebări despre care s-a discutat până acum să fie modificate şi este de acord ca 26 iunie să fie ziua referendumului. 

PNL acuză PDL că vrea să treacă legea pe şest

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, susţine că motivul real pentru care PDL tot amână luarea unei decizii clare cu privire la data, bugetul şi enunţul întrebărilor de la referendum este dorinţa acestora de a trece Legea Capitalei fără consultarea în prealabil a cetăţenilor.

Leafă fără sporuri pentru primari

"Prezint dovada indubitabilă a faptului că PDL şi Elena Udrea încearcă să adopte tâlhăreşte Legea Capitalei, menită să transforme Bucureştiul în feuda Elenei Udrea. Pot dovedi că PDL se teme ca dracu de tămâie de verdictul bucureştenilor, că PDL, Elena Udrea şi slugile sale încearcă să eludeze referendumul pentru ca PDL să-şi promoveze ticăloasa lege. Zilele trecute slugile Elenei Udrea din Parlament au depus la Comisia de administraţie publică a Camerei o serie de amendamente la Legea 215 care conţin esenţa Legii Capitalei", a spus Chiliman.

CONCURS/Câştigă 10.000 de euro cu „Adevărul”!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite