CAMPANIE O CAPITALĂ, UN SINGUR PRIMAR. În Primăria Capitalei sunt 3.000 de angajaţi. Vedeţi câţi vor rămâne dacă se va adopta Legea Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3.000 de oameni lucrează acum în aparatul admministrativ al celor şapte primării din Bucureşti. Din estimările PDL, “Legea Capitalei” va reduce numărul salariaţilor din primăria capitalei  cu 20% şi fondul de salarii cu 15%.

Punerea în aplicare a prevederilor “Legii Capitalei” ar reduce semnificativ multitudinea de salariţi din sistemul administrativ. Din calculele făcute de iniţiatorii proiectului, deputaţi PDL, numărul salariaţilor din aparatul de lucru al primăriei se va reduce cu aproximativ 20% ceea ce presupune şi o diminuare a fondului de salarii cu aproximativ 15%. La ora actuală, aparatul de lucru al celor şapte primării din Bucureşti este format din 3000-3500 de persoane.


Dispar 133 de consilieri


Numai dacă luăm în calcul numărul de consilieri, reducerea va fi de 133 de persoane, în primul rând ca urmare a eliminării posturilor de la sectoare. La ora actuală, pentru fiecare dintre cele şase sectoare ale Capitalei lucrează 27 de consilieri, adică un total de 162 de persoane. La aceştia se adaugă alţi 55 de consilieri care formează Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Potrivit proiectului de lege a Capitalei, numărul total de consilieri va fi de numai 84.

Odată cu dispariţia consilierilor de la sectoare vor fi degrevaţi de sarcini şi toţi acei funcţionari care se ocupă de pregătirea şedinţelor de consiliu “La fiecare sector există salariaţi care pregătesc şedinţele de consiliu şi nu sunt puţini, a explicat  pentru “Adevărul”, iniţiatorul proiectului de Lege al Capitalei, deputatul PDL Vasile Gherasim.  

Mai puţine cabinete

Dispariţia primarilor de sector va atrage după sine şi reducerea numărului de cabinete, de la 7 la 1 şi implicit a numărului de posturi. . La ora actuală, în fiecare dintre cabinetele de sectoare sunt angajaţi între 7 şi 13 persoane. Conform proiectul de „Lege a Capitalei”, cabinetul primarului municipiului Bucureşti  va fi format din 13 persoane, la fel ca în prezent.

Directorii trec în executiv

Noua structura administrativă ar presupune şi o diminuare a posturilor de director, care variză momentan, în funcţie de sector, de la 8 la 10.”Acum există posturi de directori atât la primaria generală cât si la sectoare, cu directori adjunţi, secretari şi aşa mai departe. Prin acest proiect noi urmărim ca funcţiile de conducere din sectoare să fie transformate în posturi executive ceea ce va însemna atât o îmbunătăţirea a serviilor către populaţie, cât ăi o reducere a bugetului pentru salarii”, a declarat pentru “Adevărul”, Vasile Gherasim.  

Regulamentul concursului “O capitală, un singur primar”

În perioada 9 mai - 5 iunie 2011 în pagina de “Bucureşti a ziarului “Adevărul” va fi publicat în fiecare zi talonul pentru concursul “O capitală, un singur primar”. Decupează talonul, răspunde la întrebarea obligatorie „De ce crezi că ar trebui să fie un singur primar pentru Bucureşti” şi trimite-l într-un plic pe adresa Şos Fabrica de Glucoză nr 21,sector 2 Bucureşti, cu menţiunea “Concurs: O Capitală un singur primar”. Data limită a poştei este 7 iunie 2011. Câştigătorul va fi anunţat în data de 14 iunie 2011 în ziarul “Adevărul” 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite