Tehnologie de la coada vacii: s-au chinuit trei ore cu o furcă pentru a scoate un mort din Lacul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină a ajuns în Lacul Floreasca în urma unui accident rutier produs în zona podului Băneasa. În autoturism era doar şoferul care şi-a pierdut viaţa. Echipajele de intervenţie au reuşit să scoată maşina din apă după mai bine de două ore.

Citeşte şi: Tragedia din Lacul Floreasca: Un mort, trei ore de intervenţii, un martor, 60 de salvatori şi 150 de oameni adunaţi pe pod

Filmul accidentului de la Floreasca: Şoferul a pierdut controlul volanului. Pe şosea nu sunt urme de frânare

UPDATE ORA 17.02
Alexandru George Aurelian, victima accidentului, lucra în Bucureşti şi locuia în sectorul 5.

UPDATE ORA 16.35

Victima este un bărbat în vârstă de 36 de ani. Alexandru George Aurelian lucra în Bucureşti. Poliţiştii încearcă să identifice de unde era persoana şi să ia legătura cu familia bărbatului.

UPDATE 16.02

Maşina a fost scoasă din apă. Echipele de interveţie au reuşit să ridice autovehiculul cu ajutorul unei macarale. Este vorba despre un autoturism Skoda Octavia, înmatriculat în Bucureşti.

UPDATE ORA 15.40

Pentru a reuşi să scoată maşina de sub apă, în zona tragediei a fost adusă a doua macara, mai puternică. „Maşina căzută în Lacul Floreasca a suferit deformări mecanice în urma accidentului, în autoturism fiind prinsă cel puţin o persoană între pedalier şi scaun“, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.



UPDATE ORA 15.34
Scafandrii şi echipele de intervenţie încearcă acum să scoată de sub apă maşina. Pescarii de la faţa locului spun că cea mai bună soluţie ar fi folosirea unei macarale, pentru că în acea zonă sunt mai mulţi stâlpi care pot bloca maşina.

UPDATE ORA 15.26

Până în acest moment, scafandrii au identificat o singură persoană în maşină, prinsă între pedalier şi scaun, posibil şi în centura de siguranţă. Este vorba despre un bărbat. Până în acest moment nu se ştie foarte clar câţi morţi sunt, pentru că vizibilitatea este foarte scăzută sub ape. Martorii care au văzut de la început când s-a scufundat maşina susţin că ar fi vorba despre trei pasageri. Scafandrii reuşesc să vadă prin geamurile autoturismului o singură persoană.

Tragedie pe Lacul Floreasca

CLICK pe imagini pentru a vedea unde s-a petrecut accidentul!



UPDATE ORA 15.23
Pe suprafaţa plutesc acum mai multe jucării şi o carte de vizită a unui angajat de la Vamă. Sute de oameni s-au adunat în jurul lacului şi sunt şocaţi de ceea ce văd. Echipele de intervenţie încearcă în continuare să scoată maşina de sub apă.

UPDATE ORA 15.22

Conform martorilor, printre victime se află cel puţin un bărbat.

UPDATE ORA 15.20
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au declarat în urmă cu câteva minute că încă nu se ştie sigur câte victime sunt. Martorii susţin că în autoturism ar fi trei oameni. În acest moment, scafandrii şi echipajele de urgenţă încearcă pentru a doua oară să scoată maşina din Lacul Floreasca.

UPDATE ORA 15.15

Daniel Onaca, speialist în salvări subacvatice, a declarat, pentru Antena 3, că la temperaturi scăzute, cum sunt cele de acum, un om poate rezista cel mult şase minute în apă. Pasagerii au stat mai bine de jumătate de oră în lacul Floreasca.

UPDATE ORA 15.05

Martorii susţin că cei trei oameni care au fost blocaţi în maşina blestemată au stat mai bine de 30 de minute sub ape. Scafandrii susţin că victimele au încercat să se salveze, dar a fost prea târziu. Corpurile acestora erau aproape de uşă, ca şi cum au încercat să o forţeze.

Locul unde s-a produs accidentul pe Calea Floreasca

"Accidentul s-a produs la ieşirea dintr-o curbă, destul de închisă", a declarat Daniel Piştea de la Brigata Poliţiei Rutiere, la RTV.

UPDATE ORA 14.56

Potrivit unui reprezentant ISU, în maşină s-ar afla trei persoane. Martorii susţin că maşina nu a intrat pe contrasens, ci şoferul a pierdut controlul volanului.

La faţa locului este prezentă şi o echipă de descarcera, deoarece portierele maşinii sunt blocate. În maşină  se pare că se află două persoane . Mai multe echipe de intervenţie sunt la faţa locului, scafandrii încercând să scoată victimele care, se pare, că sunt blocate în maşină.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la tragedia din Floreasca!

Tragedie pe Lacul Floreasca

La faţa locului a fost chemată şi o macara  să scoată maşina dintre cei doi stâlpi între care a căzut. În urma accidentului, doi parapeţi de protecţie de beton au fost dârâmaţi, iar gardul de protecţie a fost smuls pe o porţiune de zeci de metri.Accidentul a avut loc în jurul orei 13.00.

Citeşte mai multe despre tragediile din Floreasca:

Pericol mortal: criminalii de bani gata

Copii de bani gata certaţi cu legea: blestemul celor mai celebri Andrei

EXCLUSIV Martor la accidentul în care un şmecher cu BMW, care conducea cu 180 de km/h, a ucis doi oameni: „Maşina era zob. Un poliţist îi lua pulsul şoferului“



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu şoferul BMW-ului care a ucis un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca!

Şoferul cu BMW X5 care a ucis un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca

El este şmecherul cu BMW, care a ucis un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

EXCLUSIV Martor la accidentul provocat de beizadeaua cu BMW: „Eu trebuia să fiu în locul taximetristului. Îi voi aprinde o lumânare în fiecare zi“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite