FOTO Tragedia din Lacul Floreasca: Un mort, trei ore de intervenţii, un martor, 60 de salvatori şi 150 de oameni adunaţi pe pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul din acaestă după-amiază de pe Lacul Floreasca este unul dintre cele mai şocante petrecute în ultima perioadă în Capitală. Doar un singur om a văzut bulele de aer care ieşeau din lac şi parapeţii dărâmaţi.

Citeşte şi: BLESTEMUL FLOREASCA O maşina a căzut în Lacul Floreasca! Un bărbat de 36 de ani a murit înecat, după ce portierele s-au blocat

Filmul accidentului de la Floreasca: Şoferul a pierdut controlul volanului. Pe şosea nu sunt urme de frânare

Alexandru George Aurelian (36 de ani), aflat la volanul unei Skoda Octavia, a murit după ce a plonjat cu maşina în Lacul Floreasca. Martorii spun că şoferul ar fi pierdut controlul autoturismului.

Tragedie pe Lacul Floreasca

Din cauza vremii foarte reci şi a temperaturii scăzute a apei, bărbatul, care locuia în sectorul 5, nu avea prea multe şanse să supravieţuiască.

Cum a murit şoferul

Dorin Onaca, specialist în salvări subacvatice, a declarat că: „Trebuie să fii pregătit fizic foarte bine pentru a face faţă în astfel de momente. La această temperatură, o persoană poate rezista cel mult opt minute“. După ce s-a izbit de un parapete al podului, Alexandru George Aurelian a plonjat în lac, fiind proiectat în urma izbiturii prin geamul din faţă, dreapta. Omul a rămas însă blocat şi cu picioarele sub pedale şi nu avea centură de siguranţă.

Accidentul a fost observat în jurul orei 13.00 de către un bucureştean care se afla în zona Lacului Floreasca. O altă persoană a sunat imediat la 112. Omul şi-a dat seama că din lac ieşeau bule de aer, semn că era cineva sub ape şi a observat parapetul dărâmat de maşină.

Intervenţia echipelor speciale de la ISU, Poliţie, dar şi de la Ambulanţă a durat aproape trei ore, timp în care salvatorii au încercat să scoată din Lacul Floreasca maşina scufundată. Nu mai puţin de 60 de specialişti de la echipele de intervenţie au fost trimişi la această tragedie.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la scoaterea maşinii din lac!

De-a lungul celor trei ore cât a durat intervenţia, în jurul lacului, pe şosea, s-au adunat peste 150 de curioşi, oameni care stăteau cu sufletul la gură alături de specialişti.





Maşina scufundată în Lacul Floreasca a fost scoasă din apă
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite