Pericol mortal: criminalii de bani gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Andronie, fiul unui fost şef al BCR, a intrat cu un BMW într-o maşină, pe Calea Floreasca. Tânărul, băut, a ucis doi oameni. Seria accidentelor produse pe şoselele din România de copiii de bani gata a continuat, sâmbătă dimineaţă, cu un nou episod.

După ce în ultimii ani mai multe beizadele, printre care fiul milionarului Dorinel Umbrărescu sau fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă au distrus vieţi de oameni în trafic, sâmbătă dimineaţă a avut loc un alt caz şocant.

Le-a cântat hip-hop poliţiştilor

Andrei Traian Andronie (20 de ani), fiul fostului vicepreşedinte de la BCR, Jean Andronie, a omorât un taximetrist şi pe clienta acestuia, după ce a intrat cu BMW-ul, împrumutat de la tatăl său, în maşina în care se aflau victimele.

Andrei a mai lovit înainte şi un autoturism Seat, care tocmai ce se pornise la drum. Băiatul de bani gata era în maşină împreună cu alţi trei prieteni, doi băieţi şi o fată, şi avea o viteză ameţitoare, de peste  100 de kilometri la oră. El fugea de poliţiştii de la Rutieră, care l-au somat să oprească. Andrei băuse în club până dimineaţă. Tânărul a primit, sâmbătă seara, mandat de arestare de 29 de zile şi este acuzat de ucidere din culpă.



Andrei Andronie, student la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Haga (Olanda), era într-o stare atât de euforică în momentul producerii accidentului, încât nici nu a realizat bine ceea ce a făcut. Potrivit unui alt taximetrist, care aştepta clienţi în zonă, băiatul a început să le cânte poliţiştilor versuri ale formaţiei B.U.G Mafia, imediat după eveniment. „A ieşit din maşină să vadă ce s-a întâmplat. Când au venit poliţiştii, i-a sfidat şi le-a cântat două versuri din melodia «Viaţa noastră» de la BUG Mafia", a spus Adrian Mitran, martor la accident.

„Puteam să fiu eu în locul lui"

Taximetristul Ştefan Robert Micu (32 de ani) şi clienta sa, Ana Maria Nistor (21 de ani), nu au mai avut nicio şansă să se salveze. Fata doar ce ieşise din club, unde fusese cu câţiva prieteni şi voia să meargă acasă. S-a îndreptat către zona de taxiuri de pe Calea Floreasca şi Ştefan s-a oferit să o însoţească, cu toate că nu el era la rând, ci Adrian Mitran.  „Eu eram primul din linie, dar am ieşit din maşină ca să-mi iau telefonul din geacă când a venit o clientă (n.r. Ana Maria Nistor) către taxiuri. În acel moment s-a băgat colegul de la Taxi Tess (n.r. Ştefan) înaintea mea din cauză că nu mai avea răbdare. Atunci s-a întâmplat tragedia. Puteam să fiu eu în locul lui", povesteşte Adrian Mitran.

info

Andrei Andronie a făcut zob două maşini pe Calea Floreasca



„Medicii nu i-au dat nicio şansă"

El spune că Ştefan ar fi avut o şansă, dacă personalul de pe ambulanţă reacţiona cum trebuie. „Fata a murit pe loc după ce a fost catapultată prin lunetă. Taximetristul avea puls, că am verificat eu. Era blocat în maşină, dar putea fi scos pe geam sau puteam să rup eu uşa, în schimb o doamnă doctor de la SMURD nu m-a lăsat. După 45 de minute, când au reuşit să-l scoată, era mort", a mai spus taximetristul. Bărbatul spune că a fost o minune pentru că putea să fie el mort. În urma impactului, cei trei prieteni ai şoferului BMW-ului, care se aflau cu el în maşină, au ajuns la Spitalul Floreasca.

Fata a fost operată, iar cei doi băieţi nu par a fi în stare gravă. Ieri, Andrei Andronie a refuzat să-i fie testată alcoolemia şi a ajuns după gratii, după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. În dosar este cercetat pentru omor din culpă şi şoferul maşinii marca Seat care ar fi pornit la drum fără să se asigure.

Andrei Andronie a făcut zob două maşini pe Calea Floreasca

Adrian Mitran, coleg cu taximetristul mort, îi aprinde acestuia lumânări



Tot ieri, părinţii celor două victime au venit la locul accidentului pentru a pune o lumânare şi pentru a protesta faţă de tragicul eveniment. Corpul neînsufleţit al lui Ştefan urmează să fie ridicat astăzi de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici".

"Fără rezidenţă la penitenciar/ Fără să mă stilizeze gaborii cu creta pe trotuar."
Andrei Andronie
cântec fredonat poliţiştilor

Pentru ce este cercetat

Andrei Andronie este cercetat pentru:

1 ucidere din culpă, având alcool în sânge, iar în accident au murit cel puţin două persoane. Se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

2 refuzul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat pentru determinarea alcoolemiei. Fapta se pedepseşte cu  închisoare de la 2 la 7 ani. Dacă ar fi oprit la semnalul poliţiştilor, pedeapsa putea fi redusă la ridicarea permisului pentru 90 de zile.

3 conducere cu viteză excesivă. Fapta se pedepseşte cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile şi amendă.

Beizadeaua cu tatăl bancher

La volanul BMW-ului care gonea pe Calea Floreasca în momentul producerii accidentului, încercând să scape de două maşini de poliţie care îl urmăreau, era Andrei Traian Andronie, de 20 de ani, un băiat de bani gata din Capitală care de-abia a luat examenul de maturitate. Acesta a dat bacalureatul anul acesta şi l-a luat din a doua încercare. Cu toate astea, părinţii l-au trimis pe tânăr la studii la Haga, să facă o facultate de elită. Tatăl beizadelei este bancherul Jean Andronie. El a lucrat în BCR încă de la înfiinţarea băncii şi până la sfrâşitul lui 2008.
 În ultimii aproape cinci ani la BCR, Andronie a ocupat funcţia de vicepreşedinte executiv pe corporate banking. El a făcut parte din echipa de top management condusă de Nicolae Dănilă, dar a fost păstrat în funcţie de austriecii de la Erste încă un an.

Victimele: el se pregătea de nuntă, ea era studentă

Cele două victime care au sfârşit printre fiarele contorsionate ale taxiului zdrobit de bolidul condus de Andrei Andronie aveau planuri mari de viitor. Şoferul taximetrului, Ştefan Micu, de 32 de ani,  se pregătea de nuntă şi trăgea din greu, pe turele de noapte, pentru a aduna banii necesari marelui eveniment.

Adrian Mitran, coleg cu taximetristul mort, îi aprinde acestuia lumânări
Ştefan Robert Micu (32 de ani, foto sus) şi Ana Maria Nistor (21 de ani foto jos ) au murit în accidentul petrecut sâmbătă dimineaţă

Ştefan Robert Micu (32 de ani, foto sus) şi Ana Maria Nistor (21 de ani foto jos ) au murit în accidentul petrecut sâmbătă dimineaţă



„Luna asta trebuia să se însoare cu logodnica lui, angajată a unei bănci. Făcuse şi un credit ca să-şi achite cheltuielile pentru nuntă", povesteşte tatăl acestuia, Cornel Micu. Pentru această familie, tragedia întâmplată sâmbătă dimineaţă a căpătat altă proporţie. Patru fraţi şi doi părinţi bolnavi au rămas nu doar fără o persoană dragă ci şi fără stâlpul casei.  De aproape 10 ani Ştefan s-a sacrificat ca un martir pentru confortul familiei: îşi luase două joburi, unul de taximetrist, pe timp de noapte, şi altul de jurist, mai exact consilier de proiecte în cursul zilei.

„A fost un copil eminent, a absolvit două facultăţi, printre care şi cea de Drept, dar niciodată nu a putut să facă doar ceea ce-i plăcea, pentru că se gândea mereu la ce mănâncă fraţii lui. Era mândru de ei, toţi erau campioni la karate şi vroia să-i vadă mari, pe podium", mai povesteşte îndurerat tatăl bărbatului ucis în accidentul de pe Calea Floreasca.

„Poliţia încearcă să muşamalizeze"

Cealaltă victimă a beizadelei care şi-a scăpat de sub control limuzina, Ana-Maria Nistor, a avut parte de un sfârşit cumplit, după ce a fost proiectată prin geamul taxiului în urma impactului. Fata avea 21 de ani, era studentă la  Kinetoterapie din cadrul Universităţii Ecologice din Capitală şi locuia, de mai multă vreme, singură, pentru că părinţii ei erau plecaţi la muncă în Portugalia. Ieri, însă, mama fetei a venit la locul accidentului, a pus o lumânare şi a declarat, plângând, că nu crede că se va face dreptate în acest caz, întrucât autorităţile vor încerca să muşamalizeze accidentul.

„Când a plecat în club mi-a spus că nu merge cu maşina ei ca nu cumva să se întâmple ceva rău. Îi doresc şoferului să moară pentru ce i-a făcut fetei mele! Poliţia încearcă să muşamalizeze, aşa se întâmplă pentru cei care au bani", a spus femeia, cu lacrimi în ochi. 

Ana Maria Nistor (21 de ani) a murit în accidentul de pe Calea Floreasca

Alţi prinţişori vitezomani

Emilian Prodan (23 de ani)

Emilian Prodan

Accident: iunie 2011, în Iaşi. Prodan, aflat la volanul unui Rover, a călcat-o pe trecerea de pietoni pe Saveta Gurăgata (85 de ani), care circula regulamentar. Victima a murit la spital.
Pedeapsă: cercetat pentru ucidere din culpă;
Familie: este fiul omului de afaceri ieşean Victor Prodan, care deţine firma de transport Prodan Impex..

Alexandru Umbrărescu (20 de ani)

Alexandru Umbrărescu (20 de ani)

Accident: martie 2010, la ieşirea din Bacău. Umbrăerscu jr. a făcut o depăşire neregulamentară pe linie continuă, a avariat patru maşini, iar cinci oameni au ajuns în spital;
Pedeapsă: dosarul este la Parcehtul de pe lângă Judecătoria Bacău;
Familie: Alexandru este fiul milionarului băcăuan Dorinel Umbrărescu, cel care este cunsocut ca „Regele asfaltului".

Claudiu Hauptmann (18 ani)

Claudiu Hauptmann (18 ani)

Accident: iunie 2009, pe drumul dintre Timişoara şi Lugoj. Hauptmann a făcut o depăşire imprudentă, a intrat pe contrasens şi a intrat într-o maşină. Victime: Şase oameni au murit;
Pedeapsă: judecat în libertate;
Familie: Claudiu Hauptmann este fiul unui cunsocut om de afaceri din Reşiţa, Doru Hauptmann.

Răzvan Andrei Plăcintă (21 de ani)

Răzvan Andrei Plăcintă (21 de ani)

Accident: decembrie 2010, în Bucureşti. După o ceartă cu prietena sa, pe care a bătut-o în stradă, Andrei Plăcintă s-a urcat la volanul unui Volkswagen Passat, aparţinând fetei. A pornit maşina şi a încercat să treacă, pe trotuar, peste fată şi trecătorii care au sărit în apărarea ei;
Pedeapsă: 29 de zile de arest preventiv. Acum este judecat în stare de libertate pentru tentativă de omor;
Familie: Răzvan Andrei Plăcintă este fiul senatoarei Sorina Plăcintă (PDL) din Focşani, care are afaceri în domeniile confecţii şi servicii hoteliere.

Gelu Matei (30 de ani)

Gelu Matei (30 de ani)

Accident: noiembrie 2008. Gelu Matei, aflat la volanul unui BMW, s-a urcat cu maşina pe trotuar şi i-a lovit pe Eugen Husaru (55 de ani) şi pe Marian Ionuţ Nica (37 de ani). Husanu a Murit pe loc, iar femeia a ajuns în stare gravă la spital;
Pedeapsă: procesul nu s-a terminat;
Familie: Gelu Matei este fiul fiul lui Toma Matei, şeful Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa.

Anastasia Tănase (19 ani)

Anastasia Tănase (19 ani)

Accident: august 2010, în Constanţa. Aflată la volanul BMW-ului X6 primit cadou la majorat, Anastasia a intrat cu bolidul pe trotuar şi a accidentat un om;
Victime: pietonul accidentat a rămas cu un picior amputat;
Pedeapsă: dosarul este încă la la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
Familie: Anastasia Tănase este fiica lui Constantin Tănase, comisar la Garda Financiară Constanţa. Tânăra este prietenă cu Răducu Mazăre, fiul primarului din Constanţa. .

Darius Ţânţaş (27 de ani)

Darius Ţânţaş (27 de ani)

Accident: septembrie 2008, în Ciuperceni (Satu Mare). Ţânţaş, care era la volanul unui Mercedes, conducea cu peste 200 de kilometr la oră. A intrat puternic, din spate, într-o maşină. Ţânţaş conducea băut şi avea permisul suspendat;
Victime: tânărul de 28 de ani de la volanul maşinii accidentate a murit pe loc;
Pedeapsă: condamnat la trei ani de ]nchisoare cu suspendare;
Familie: Darius Ţânţaş este fiul omului de afaceri Vasile Ţânţaş din Negreşti-Oaş, a cărui avere este estimată la 12-13 milioane de euro.

Beniamin Ţânţaş (30 de ani)

Beniamin Ţânţaş (30 de ani)

Accident: iulie 2011, pe şoseaua Constanţa - Medgidia. Beniamin Ţânţaş, aflat la volanul unui Mercedes şi însoţit de prietena sa, fotomodelul Natalia Mateuţ, era urmărit de agentul de poliţie Cristian Dobrilă (30 de ani). Pentru că  Ţânţaş nu a oprit, agentul a intrat în depăşire, fiind izbit din faţă de un BMW.
Victime: poliţitul este încă în spital;
Pedeapsă: nu a primit nici măcar o amendă;
Familie: fratele lui Darius Ţânţaş şi fiul milionarului Vasile Ţânţaş din Negreşti-Oaş.

Adrian Drăghici (37 de ani)
Accident: martie 2010. Drăghici, aflat băut la volanul unui Mercedes, a accidentat mortal un şofer care se afla în parcare, pe şoseaua Drajna -Slobozia. După tragedie, Drăghici a fugit de la locul accidentului;
Victime: un mort;
Pedeapsă: Dosarul este la Parchet.
Familie: Adrian este fiul fostului primar al municipiului Slobozia, Dumitru Drăghici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite