EXCLUSIV Doctor de la Spitalul Fundeni: "Nici zece ani de ploi nu vor spăla spitalul după scandalul cu trafic de organe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre medicii de la institut care a fost acuzat că manipulează lista de aşteptare pentru donarea cu organe de la donatori-cadavru a răspuns acuzaţiilor.  

Reporterii ADS au stat de vorbă cu câteva cadre medicale de la care au aflat procedura pe care o urmează fiecare pacient care nu îşi permite să cumpere un organ care să-i salveze viaţa și cum se  învârtesc afaceri de zeci de mii de euro în spitale. VEZI AICI ÎN EXCLUSIVITATE ANCHETA-ȘOC DESPRE CUM SE VÂND ORGANE CA LA PIAȚĂ LA SPITALUL FUNDENI DIN CAPITALĂ

TOT ÎN EXCLUSIVITATE PUTEȚI ASCULTA ȘI VEDEA AICI  ÎNREGISTRĂRILE REALIZATE DE REPORTERI.

AUDIO Rinichi şi ficat, de vânzare pe holurile spitalelor. Află care sunt procedurile pentru un transplant în regim de urgenţă

Dorina Tacu, medicul primar nefrolog de la Institutul Fundeni, despre care pacienţii ei spuneau că face lista de aşteptare "preferenţial", susţine că declaraţiile transplantatilor care vorbesc despre ea sunt false şi intră la categoria de mici discuţii purtate pe holurile spitalului.

image
image
Ziarul "ADS" va publica lista finală cu cei mai buni medici din Bucureşti în 20 octombrie

CLICK AICI SAU PE POZE PENTRU A ACCESA IMAGINI DE LA ANCHETA REPORTERILOR ADS DESPRE TRAFICUL DE ORGANE

"Întodeauna am încercat să fac lucrurile profesionist, pentru că zona de transplant este încă un teritoriu delicat. Oamenii cât aşteaptă pe holuri, în faţa cabinetului, vorbesc vrute şi nevrute, nu întotdeauna e adevărat. Eu nu am manipulat listele de aşteptare niciodată, pentru bani, ci în funcţie de gravitate şi necesitate. Va daţi seama că în momentul în care analizele elimină trei din cinci oameni care se dovedesc a fi compoatibili cu organul primit de la cineva aflat în moarte cerebrală şi rămâne un copil şi un bătrân de 60 de ani, este evident cine va avea prioritate", explică medicul.
 
 "Sunt la un pas de a renunţa la medicină"

 
Cât priveşte toleranţa medicilor de la Fundeni,  Tacu spune că aceştia nu au capacitate investigativă pentru a identifica micile înţelegeri care se fac pe bani.

DEZBATERE Bursa şpăgilor în spitalele din Capitală: 14.000 de euro pentru un transplant de rinichi. Nașterea costă peste 1.000 de euro!

"Cum să-i refuz eu dacă de exemplu unul îmi spune aproape jurând că donatorul este verişorul lui. Să-i dau afară? Nu asta este treaba mea. De exemplu, de la începutul anului şi până acum am avut trei transplanturi realizate între verişori. Acum ne-am uitat din nou peste dosare...Nu-mi dau seama unde am greşit eu. Sunt la un pas de a renunţa la medicină, aici, în România", a precizat nefrologul.

Dorina Tacu este de părere că, dacă aceste practici există, ele ar trebui prevenite încă dinainte de a se ajunge la spital. 

„Autorităţile ar trebui să înceapă de la acele anunţuri pe internet. Acest este primul lucru care ar trebui făcut. Eu susţin foarte mult şi am luptat pentru încurajarea donării, m-am ocupat şi de cei mai amărâţi şi săraci de pe faţa pământului, ba chiar am cumpărat din banii mei medicamente pentru pacienţi. Nu ştiu, poate e legea incompletă, inutilă, nu mă pricep. Sub ochii mei nu s-a întâmplat aşa ceva, cât despre ceilalţi colegi ai mei, nu cred, nu mă interesează ce fac alte persoane". 

În urma anchetei care arată clar că la Institutul Fundeni medicii tolerează vânzarea de organe, şi în care a fost vehiculat şi numele nefrologului, acesta susţine că până şi prietenii sunt convinşi de valabilitatea acuzaţiilor.

VIDEO Preţul pentru viaţa celor dragi: cât ţi se cere pe piaţa neagră pentru un rinichi sau un ficat

ANCHETĂ-ŞOC Reporterii ADS București „au negociat” cumpărarea unui rinichi și a unui ficat de pe piața neagră

 "După apariţia articolului m-a sunat toată lumea, însă am rămas şocată când prietena mea cea mai bună mi-a zis <<Ba, e nasol, îmi pare rău pentru tine. Dar e adevărat, nu? Hai zi acum>>. Nu am putut să cred când am auzit. Acum, nici zece ani de ploi nu vor spăla Fundeniul. Chiar dacă unii vor spune că mă sustrag, eu de mâine intru în concediu şi după aia mai văd dacă mai rămân în ţară", ne-a declarat Dorina Tacu.  

Profilul pacientului care dă şpagă: femeie, din Bucureşti sau oraşele sudice şi are peste 51 de ani

„M-am săturat să trăiesc din şpăgile pacienţilor!”

Poliţia Capitalei: zvonurile despre copiii răpiţi pentru a li se lua organele sunt false! Intră aici să vezi mesajul de pe Facebook care a îngrozit părinţii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite