VIDEO Preţul pentru viaţa celor dragi: cât ţi se cere pe piaţa neagră pentru un rinichi sau un ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii de organe, descoperiţi de reporterii ADS, vorbesc cu nonşalanţă despre alte tranzacţii reuşite şi sumele de pe piaţa neagră. Individul care se ocupă cu aranjarea tranzacţiilor povesteşte cum a decurs vânzarea unei bucăţi din ficat pentru un bărbat de 60 de ani. 

Richard Chiriac, cel care a vrut să vândă reporterilor ADS o bucată din ficatul soţiei sale, povesteşte cum a decurs operaţiunea  în cazul, unui alt "client", un bărbat de  60 de ani. În cazul bătrânului, niciun membru al familiei nu putea dona organul, aşa că au apelat la anunţurile date de Richard. Acesta, împreună cu soţia lui explică că vând organe atât pentru bani cât şi pentru că vor să ajute un bolnav. Cristina şi Richard spun  cum se desfăşoară lucrurile în spital şi cât de multe ştiu cadrele medicale despre afacerile care au loc sub nasul lor. „Doctorul ştie că sunt nepoata lui (a bărbatului de 60 de ani -n.r)", spune Cristina.

EXCLUSIV „La Fundeni se vând organe ca la piaţă“ FOTO

Richard Chiriac povesteşte cu cât şi-a vândut el anul trecut rinichiul şi cu cât şi-au dat organele ceilalţi donatori, care se dădeau  drept veri ai persoanelor bolnave.  "Eu am cerut 14.500, am fost cel mai fraier, era 19.000- 20.000, cel mai ieftin", povesteşte vânzătorul de organe.

DEZBATERE Bursa şpăgilor în spitalele din Capitală: 14.000 de euro pentru un transplant de rinichi. Nașterea costă peste 1.000 de euro!

Preţurile cresc în funcţie situaţia în care se află bolnavii. Unii sunt dispuşi să plătească sume uriaşe pentru a salva viaţa celor dragi. " Se vând ca la piaţă la Obor. Lumea e disperată. Unul donase cu 28.000 de euro aceeaşi grupă ca mine", spune Richard. Acesta precizează că şi soţiei lui i-a fost oferită o sumă foarte mare de bani pentru o porţiune din ficat. „A fost un om care zicea că ne dă şi 50.000 de euro, numai că nu ne potriveam", spune Cristina.

ANCHETĂ-ŞOC Reporterii ADS București „au negociat” cumpărarea unui rinichi și a unui ficat de pe piața neagră

Richard mai explică şi cum era să fie păcălit, anul trecut, de un primitor, care nu a mai vrut să-i dea toţi banii înainte de finalizarea operaţiei. "Cu o zi înainte de operaţie a zis că-mi dă 8.000 la început şi restul după ce vede cum se simte. Pe mine nu mă interesează dacă doctorul a zis că suntem compatibili. Am plecat din spital", spune Richard, care, înduplecat de mama bolnavului,  a acceptat în cele din urmă să-i dea rinichiul, dar cu toţi banii înainte. 

Poliţia Capitalei: zvonurile despre copiii răpiţi pentru a li se lua organele sunt false! Intră aici să vezi mesajul de pe Facebook care a îngrozit părinţii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite