Un inginer portughez a decedat după ce a căzut de pe o schelă, la Pasajul Basarab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rui Silva, în vârstă de 33 de ani, lucra de trei ani în România, fiind angajat al firmei Matifer Construcţii. Bărbatul a murit ieri, în jurul orei 14.00, după ce s-a electrocutat la firele de înaltă tensiune ale căii ferate la care făcea măsurători.

Citiţi şi

Un alpinist utilitar a murit după ce a căzut de la etajul cinci

Al şaselea om mort pe şantiere

Harta morţii pe şantierele Capitalei

Alpinist mort după ce i s-a rupt coarda

Portughezul se afla pe una dintre schelele ridicate în apropiere de intrarea în Gara Basarab. Urcat pe schele, la o înălţime de 8 metri a alunecat şi a căzut. Daniel Costin Trifu, în vârstă de 21 de ani, a fost martor la accident. El a văzut toată tragedia. „Eu sunt pasionat de trenuri şi în momentul acela făcea fotografii la clădirea care urmează să se demoleze în zonă. Am unele chiar morbide cu muncitorul“, povesteşte tânărul.

Moarte la 25.000 de volţi

„Avea o ruletă cu care făcea măsurători şi aceasta fiind metalică s-a îndoit şi s-a atins de firul de contact, făcând arc electric. Imediat omul a căzut pe spate, înfigându-se cu capul într-un şurub de la şinele de cale ferată“, explică cu amănunte Daniel.

Inginerul a murit pe loc. Aceeaşi versiune a morţii o au şi autorităţile. „Inginerul făcea măsurători la o grindă, la o înălţime de 8 metri. A intrat cu capul în câmpul electric al firelor de inaltă tensiune de la calea ferată, s-a electocutat şi a căzut peste liniile ferate. Vom face o anchetă să vedem dacă bărbatul îşi luase toate măsurile de precauţie“, ne-a declarat Constantin Bujor, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.

Colegii lui Rui Silva spun că firele erau încărcate cu o tensiune de 25.000 de volţi. „Am auzit că trebuia oprit curentul de cu o seară înainte“, a spus un trecător care a ascultat convorbirile celor de la faţa locului.

Anchetă pentru a găsi vinovaţii

Echipajul SMURD, ajuns la locul tragediei, nu a putut decât să constate decesul bărbatului. La ora 18.00, după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă şi poliţiştii au făcut o reconstituire a ceea ce s-a întâmplat, cadavrul a fost dus la Institutul de Medicină Legală (IML).
O anchetă declanşată în acest caz urmează să stabilească cine se face vinovat de acest incident. Reprezentanţii firmei la care lucre portughezul nu au vrut să dea nicio declaraţie până la închiderea ediţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite