Bucureşti: Alpinist mort după ce i s-a rupt coarda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alpinist utilitar a murit azi-dimineaţă după ce a căzut de la etajul 5 al unui bloc de pe strada Pătulului nr 6, din cartierul Nicolae Grigorescu.

Ioniţă Nicuşor, în vârstă de 31 de ani, lucra la izolarea termică a unui apartament din blocul 5, pe scara 2, pentru o persoană particulară.

Mai citeşte şi:
Harta morţii pe şantierele Capitalei

Al şaselea mort pe şantiere

Bărbatul a murit după ce cuiul de care îşi agăţase cordelina s-a desprins din peretele blocului. Astfel, muncitorul s-a prăbuşit de la etajul cinci. oniţă Nicuşor era administratorul firmei de alpinişti utilitari SC Concord Niky Alpin SRL.

„În timp ce lucra la termoizolarea unui apartament, s-a rupt coarda de alpinist, presupunem că din cauza uzurii. Alpinistul nu era echipat şi cu coarda de siguranţă“, a declarat inginerul Constantin Miclău, inspector general de stat în Inspecţia Muncii.

Vecinii de bloc au auzit bubuitura şi au sunat imediat la ambulanţă. „Stăteam în bucătărie când am auzit ţipătul bărbatului, urmat de bubuitură. Am scos capul pe fereastră şi l-am văzut întins pe burtă“, a povestit un vecin pe la al cărui geam a căzut Nicuşor.

Damian Istrate, administratorul blocului 5 de pe strada Pătulului: „Lucra de trei zile la izolaţia termică. Era legat cu o cordelină, dar a făcut o greşeală, s-a produs un balans şi cordelina a cedat“, povesteşte bărbatul.


„Era propriul lui patron. Era firma lui de alpinism şi nu avea mulţi angajaţi“, a povestit Beni, vecinul care l-a văzut pe Nicuşor după ce a căzut.

Echipajul ambulanţei SMURD a ajuns la zece minute după accident, iar medicii au încercat în zadarnic să-l resusciteze pe alpinist.


La scurt timp după accident au sosit cele două femei din viaţa alpinistului. Ele l-au plâns împreună pe bărbatul care le susţinea financiar. „Era un bărbat deosebit, altruist şi omenos“, a spus una dintre cele femei. Cealaltă i-a aprins bărbatului o lumânare.

Nicuşor avea un copil în vârstă de opt luni, cu una dintre ele. Colegul de muncă al lui Nicuşor, Viorel Urdeanu, a fost cel care a văzut cum s-a întâmplat totul: „Sunt foarte marcat. Aşa a fost să fie! Nu pot să-mi explic altfel“. Nicuşor Ioniţă a lucrat la izolaţia termică a apartamentelor din zonă, fiind cunoscut în tot cartierul.

image

Accidentul aproape că a devenit unul banal pentru Bucureşti.

În urmă cu o lună, pe data de 6 august, un alt alpinist utilitar şi-a pierdut viaţa după ce cordelina cu care era legat a cedat. Bărbatul lucra la reabilitarea termică a unui bloc de pe strada Virgil Madgearu, din cartierul Aviaţiei. Pe 15 iulie, un alt muncitor a decedat după ce a căzut de pe schela pe care se afla. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, s-a prăbuşit de la etajul opt al unui imobil. Acesta era din Vaslui şi lucra la reabilitarea termică a unui bloc de pe Calea Victoriei, nr 113.

La sfârşitul lunii august, un alt muncitor de 52 de ani  a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unei clădiri aflate în construcţie. Accidentul a avut loc în comuna Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov şi s-a produs după ce echipamentul de protecţie s-a rupt.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite