Bucureşti: Al şaselea om mort pe şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 32 de ani şi-a pierdut viaţa ieri, în jurul orei 15.20, după ce a căzut de la 20 de metri de pe o clădire din zona Aviaţiei.

Muncitorul care lucra la reabilitarea termică a imobilului de pe strada Virgil Madgearu este al şaselea care a murit pe şantierele din Capitală, de la începutul anului.

Mai citeşte şi:

Alpinist mort după ce i s-a rupt coarda

Harta morţii pe şantierele Capitalei

„La momentul accidentului, victima era însoţită de trei persoane, dintre care două erau fraţii săi. Acesta era legat doar cu o cordelină şi lucra neasigurat. Din ultimele cercetări reiese că acesta nu avea nici contract de muncă“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Echipajul SMURD a ajuns la faţa locului la scurt timp după accident şi a încercat să-l resusciteze timp de 50 de minute.
„Echipajul nostru s-a deplasat imediat la locul accidentului, unde  muncitorul se afla în stop cardiac şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Pacientul avea multiple traumatisme cranio-cerebrale", a spus doctorul Bogdan Opriţa.
După constatarea decesului, cadavrul a fost trasportat la Institutul de Medicină Legală pentru cercetări ulterioare. De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă şi a oprit lucrările la acel imobil.

Îngrijorare de faţadă la prefectură
La sfârşitul lunii iulie, Mihai Atănăsoaie susţinea că, în urma unor controale, inspectorii au decis suspendarea activităţii pe şase şantiere din Capitală, că s-a întocmit şi un dosar penal pentru nerespectarea deciziei de a întrerupe a lucrărilor. „Sancţiunile sunt mult prea mici. Ca să avem rezultate trebuie să mărim amenzile, iar pentru acest lucru voi propune modificarea legislaţiei“, a mai spus prefectul. 

 Şi reprezentanţii Inspecţiei Muncii s-au apucat de controale, după ce accidentele de pe şantiere au crescut. La mijlocul lui iulie, aceştia au prezentat raportul: la nivel naţional au avut loc 86 de accidente, dintre care şase mortale. La acea dată, dintre cei şase morţi, cinci lucrau în Bucureşti.
În urmă cu nicio lună, un muncitor a decedat după ce a căzut de pe schela pe care se afla s-a prăbuşit de la etajul opt al unui imobil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite