Un alpinist utilitar a murit după ce a căzut de la etajul cinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul curăţa, ieri, geamurile unui  bloc de birouri din Grozăveşti când i s-a desfăcut cordelina de care era legat. Cătălin a căzut din dreptul etajului cinci al imobilului şi a murit pe loc. Potrivit primelor date, nefericitul accident s-a petrecut din cauză că tânărul în vârstă de 31 de ani nu şi-a făcut nodul bine.

Cătălin împreună cu un coleg de-al său de la firma de alpinişti utilitari la care lucra de ani buni, s-au urcat ieri-dimineaţă, în jurul orei 10.20, pe acoperişul unei clădiri din complexul Sema Parc. Aveau de curăţat geamurile imobilului până la sfârşitul acestei luni şi se apucaseră de muncă în urmă cu două săptămâni.

Potrivit colegului său, tânărul era destul de grăbit, ieri. A pus coardelina în două şi a legat-o de nişte picioruşe de beton, înalte cam de şapte centimetri, fiecare. Sfoara era destul de groasă şi era la acelaşi nivel cu piedicile de care era legată.

Prietenul său şi-a legat coardelina de două puncte mai puternice şi mai stabile. Cătălin a coborât primul. În momentul în care şi-a dat drumul pe clădire, cordelina s-a desfăcut din jurul picioruşelor de beton şi tânărul a căzut în gol. Era în dreptul etajului cinci, la peste douăzeci de metri de pământ. A murit pe loc.

Celălalt alpinist utilitar s-a albit la faţă. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat. A chemat repede salvarea, dar nu mai era nimic de făcut. „Echipajele noastre au ajuns repede la Semănătoarea dar, din păcate, l-au găsit decedat pe alpinist“, a declarat Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

La faţa locului au venit poliţişti de la Secţia 20, specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti şi un procuror. Evenimentul este încadrat ca accident de muncă, întrucât bărbatul se afla în timpul serviciului.

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă vor efectua cercetări pentru a verifica dacă s-au respectat condiţiile de muncă la înălţime.

Familia nu a revendicat trupul neînsufleţit
Trupul neînsufleţit a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“(INML) unde luni i se va face autopsia.
Se pare că partenerul de muncă al lui Cătălin a fost singurul martor la tragicul eveniment.

Cătălin lucra la firma de alpinişti utilitari de aproximativ doi ani, potrivit reprezentaţilor companiei. Aceştia susţin că era un om cu experienţă şi apreciat pentru seriozitatea sa.

Ei susţin că echipamentele folosite corespund normelor în vigoare, sunt verificate periodic şi lunar, alpiniştii participă la instructajul
obligatoriu de protecţie a muncii care este efectuat de o firmă acreditată în domeniu. „Regretăm nespus pierderea suferită. Era o persoană deosebită şi era apreciat în cadrul firmei. Suntem alături de familia îndoliată“, a declarat, pentru „Adevărul“, administratorul firmei.

Surse din cadrul INML spun că familia tânărului nu aflase încă nimic despre moartea lui până ieri la ora 17.00. "Până acum nu a venit nimeni să revendice cadavrul şi nu cred ca familia a aflat înca, astfel că unele informatii nu pot fi oferite, pâna când familia nu-şi dă acordul", a spus sursa, care doreşte să-şi pastreze anonimatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite