VIDEO Candidații la BAC au de analizat un fragment din romanul "Nuntă în cer" al lui Eliade și de caracterizat un personaj din operele lui Caragiale, Sorescu sau Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a XII-a sau a XIII-a de la unitățile școlare din Capitală încep astăzi bacalaureatul cu proba scrisă la limba și literatura română.

Vezi aici:

Baremul pentru proba de limba română de la Bacalaureat

image

UPDATE ORA 10.15 Primul subiect de la proba scrisă la limba şi literatura română, la bacalaureat, a fost un fragment din „Nuntă în cer“ de Mircea Eliade. Pornind de la acest roman, candidaţii au trebuit să răspundă la 9 cerinţe.

Reacţie de licean, după ce a ieşit de la Bac: „Supraveghetorii au fost aiurea. Cred că anul ăsta s-a dat Bac-ul pentru prima oară, pe bune"

Un alt subiect a fost: "Particularităţile de construcţie ale unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L.Caragiale -  O scrisoare pierdută, Camil Petrescu - Jocul ielelor sau Marin Sorescu - Iona".

BAC 2011 ÎN HUNEDOARA: Un elev a fost prins copiind cu telefonul mobil la Colegiul "Iancu de Hunedoara"

Elevii trişori din 2010 le-au stricat piaţa celor din 2011: "Au spus în gura mare că au copiat şi aştia au pus camere"

Unul dintre primii candidaţi ieşiţi de la BAC la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic din Deva: „A fost super uşor, o să iau peste nouă!”

Elevii de liceu au intrat în examen de o oră, iar potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei "subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, aplicându-se procedurile electronice de securitate".

Aproximativ 22.000 de liceeni din Capitală susţin astăzi prima probă scrisă, adică aproape 13% din totalul elevilor din ţară înscrişi pentru examenul de maturitate. Candidaţii din Capitală sunt examinaţi în 76 de centre de examen.

Subiectele pe care le-ai avut de rezolvat candidaţii astăzi

Click pe poze pentru varianta mărită

Bacalaureat 2011 - subiecte la limba romana - 2
image

Emoţiile elevilor de liceu vor fi mai mari pentru că vor exista şi în sălile de examen camere de filmat ce vor sta cu ochii pe ei. În plus, o altă noutate care potrivit oficialilor din Ministerul Educaţiei va spori corectitudinea desfăşurării probelor scrise, este prezenţa unor observatori din afara şcolii în centrele de examen, membri ai societăţii civile sau părinţi.

Au început probele scrise la Bacalaureat. Primii trei trişori din Timiş au fost eliminaţi. Vezi ce riscă tinerii!

Ca şi anul trecut, liceenii vor avea de rezolvat trei subiecte în trei ore. La primul vor avea până la zece cerinţe, pe marginea unui text dat, iar adevărata provocare va fi la realizarea eseului pe o temă dată pornind de la un citat.

Al treilea item a fost interpretat adesea de candidaţi ca fiind clasicul “comentariu”, pe marginea unui text literar predat la clasă.  

Potrivit calendarului de examen, mâine, elevii dau proba scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 29 iunie proba obligatorie a profilului. Pe 1 iulie are loc proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Rezultalele vor fi afișate pe 3 iulie, iar pe 4 iulie se depun contestațiile. Între 5 și 7 iulie se vor rezolva contestațiile, iar pe 8 iulie se afișează rezultatele finale.

Cum ţi se par subiectele? Uşoare sau grele?

Spune si tu

VEZI MAI JOS MODELE DE SUBIECT ȘI BAREMUL DE CORECTARE

Aproximativ 25.000 de liceeni bucureșteni susțin prima probă scrisă la bacalaureat
Aproximativ 25.000 de liceeni bucureșteni susțin prima probă scrisă la bacalaureat
Aproximativ 25.000 de liceeni bucureșteni susțin prima probă scrisă la bacalaureat
Aproximativ 25.000 de liceeni bucureșteni susțin prima probă scrisă la bacalaureat. VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE
Aproximativ 25.000 de liceeni bucureșteni susțin prima probă scrisă la bacalaureat
Aproximativ 25.000 de liceeni bucureșteni susțin prima probă scrisă la bacalaureat

RĂMÂI PE BUCURESTI.ADEVARUL.RO SA VEZI IN PREMIERA SUBIECTELE DE LA PROBA SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ DE LA BACALAUREAT

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite