A treia noapte de proteste, prima noapte de „război”: 10 jandarmi răniţi, trei huligani reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au făcut bilanţul celei mai sângeroase nopţi a şirului de proteste care a debutat vineri.  Reprezentanţii Jandarmeriei  susţin că la nivelul celor 34 de judeţe, acolo unde au fost înregistrate manifeste, singura excepţie a făcut-o Capitala, singurul loc unde s-au desfăşurat lupte de stradă.

UPDATE: 14:26: Trei suporteri  au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 4 după protestele de aseară din Centrul Bucureştiului.

Unul dintre ei  este Mihai Căpăţână, este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, acesta participând la incendierea mai multor bunuri aparţinând domeniului public, la intersecţia străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.  Procurorii cer arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Forţele de ordine care au intervenmit aseară susţin că au apelat la violenţă doar atunci când au fost provocate.

“Jandarmii au intervenit numai atunci când au fost agresaţi. Colegii noştri, pompierii, au fost atacaţi de asemenea cu pietre şi cărămizi. Nimeni nu a folosit însă gloanţe de cauciuc. 10 jandarmi au necesitat îngrijiri medicale iar doi dintre ei se află internaţi în spital. Aproximăm la nivel naţional că au ieşit în stradă aproximativ 8.700 de persoane şi 2.000 de jandarmi”, a declarat maiorul Aurel Moise. 

Aseară, numai în Capitală, au fost conduşi la secţia de poliţie şi amendaţi 247 de protestatari. Printre aceştia au fost dientificaţi de către autorităţi şi 7 suporteri de la echipa Petrolul. Ofiţerii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au fost solicitaţi la 45 de cazuri, iar la două dintre ei  aceştia au fost nevoiţi să înfrunte şi grupuri de tineri nervoşi care nu i-au lăsat să-şi ducă până la capăt misiunea şi le-au vandalizat autospecialele.

Citeşte şi:

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

VIDEO Cum s-au încheiat protestele. Plecarea ultimului manifestant. Filmul violenţelor din Piaţa Universităţii FOTO

Gigi Becali despre proteste : "Mie mi-e scârbă de protestul ăsta. Nu sunt de părere să luăm apărarea unui arab"

Radiografia protestelor din România. A patra zi de proteste în toată ţara

Cronica protestelor împotriva lui Traian Băsescu. Ziua în care s-a manifestat spontan în toată țara

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite