Bal cu etnobotanice la Colegiul „Nicolae Titulescu“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara a fost depăşită de situaţie
Profesoara a fost depăşită de situaţie

Trei elevi de clasa a IX-a au fost internaţi în stare gravă la Spitalul de Copii din Braşov. Tinerii, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au inhalat etnobotanice la balul bobocilor organizat la discoteca Hacienda.

VEZI AICI FOTOGALERIE

Cu siguranţă, festivitatea organizată la începutul clasei a IX-a nu va fi uitată prea repede de elevii Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu". Trei dintre aceştia au ajuns la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii, după ce au consumat droguri uşoare, bonzai mai exact. Doi adolescenţi au fost preluaţi de la discoteca Hacienda de Ambulanţă, iar echipajele SMURD l-au luat pe cel de-al treilea.

Profesoara a fost depăşită de situaţie
Profesoara a fost depăşită de situaţie
Profesoara a fost depăşită de situaţie

Un al patrulea tânăr, care a ieşit mai târziu din discotecă, a oferit un adevărat spectacol de echilibristică în curtea clubului braşovean. Acesta era complet dezorientat, picioarele nu-l mai ascultau, iar după câteva ore de agonie în care a fost supravegheat de o profesoară a Colegiului „Nicolae Titulescu", tânărul a fost preluat de părinţi.

Aceştia se simţeau foarte rău când au fost preluaţi de medicii braşoveni pentru investigaţii suplimentare. Chiar dacă proprietarul discotecii Hacienda, George Rusu, a declarat că tinerii, erau, deja, într-o stare euforică atunci când au ajuns în clubul braşovean, se pare că adolescenţii au inhalat acele droguri uşoare chiar în timpul petrecerii.

Profesoara a fost depăşită de situaţie

Trei tineri au ajuns la discotecă în stare de ebrietate. Deşi, iniţial, noi nu am vrut să le permitem accesul în club, profesoara şi restul elevilor au garantat pentru ei. După 20 de minute, din cauza căldurii din club, aceştia au vomat în baie. Ei mi-au spus că au băut ţuică şi au acuzat, instantaneu, stări de rău", susţine George Rusu.

Medicii confirmă: tinerii s-au drogat
Medicii de pe Ambulanţă au infirmat varianta patronului de la Hacienda şi au stabilit că adolescenţii au ajuns în starea de euforie din cauza  etnobotanicelor.
Tinerii ne-au declarat că au inhalat droguri uşoare, dar au consumat şi băuturi alcoolice. Ambulanţa a intervenit pentru doi adolescenţi, iar cel de-al treilea a fost preluat de un echipaj SMURD. Când am ajuns la faţa locului, aceştia prezentau simptomele intoxicării cu substanţe halucinogene. Aveau o stare generală de rău, cefalee, vărsături şi erau euforici. Aceştia au fost internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii şi vor rămâne sub atenta supraveghere a medicilor", a menţionat medicul de la Ambulanţa Braşov, Emil Măţău.

Profesoara a fost depăşită de situaţie

Ce conţine drogul uşor, numit Bonzai:

BONZAI CITRUS conţine sortimente alese, izolate şi extrase şi componente concentrate organice, incluzând: Canavalia rosea, Turnera diffusa, Stevia leaf, Tribulus Terrestris, Leonorus sibiricus, aroma essence.

Canavalia Rosea:  se spune că produce efecte psihoactive blânde atunci când este fumat. Se foloseşte ca un înlocuitor de tutun.

Turnera Diffusa:  în timp ce oamenii de ştiintă nu au găsit date convingătoare,  la Damiana s-a dovedit recent că este un preparat chimic din structura plantei, adică damianin are efecte relaxante asupra sistemului nervos central. Acest produs chimic ar putea totuşi conta, în mare parte, pentru efectele de relaxare.

Tribulus Terrestris:  este cunoscut ca stimulent pentru creşterea nevoilor sexuale.

Leonourus sibiricus:  este un alcaloid psihoactiv, care se regăseşte în speciile de Leonotis nepetifolia, Leonotis artemisia, la fel ca alte plante din familia laminaceelor. Leonurine este extras cu uşurinţă în apă, la fel ca şi componenta reală a Leonurus sibiricus.

Citeşte şi:

Bacău: Patronii de etnobotanice își apără marfa cu săbiile

Iaşi: Puşti de 15 ani cu alcoolemie record: 5,76 la mie. A ajuns la spital în comă de gradul III

Iaşi: Un copil a supravieţuit miraculos după ce a băut o sticlă de coniac la Balul Bobocilor

Copilărie înlocuită cu etnobotanice şi alcool

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite