Iaşi: Un copil a supravieţuit miraculos după ce a băut o sticlă de coniac la Balul Bobocilor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
(Foto Arhivă) Băiatul a dat pe gât pe nerăsuflate o sticlă întreagă de coniac.
(Foto Arhivă) Băiatul a dat pe gât pe nerăsuflate o sticlă întreagă de coniac.

Daniel D., de 16 ani, din Iaşi a ajuns aseară la spital cu o alcoolemie de 4,2 la mie, cea mai mare întâlnită până acum de doctori la un minor. 

Citeşte şi:  Super-alcoolemie pentru cartea de anatomie

Ora 16.00: Profesorii nu îşi pot explica gestul băiatului. „Nu înţeleg de ce a făcut asta, e un copil vesel, bun la învăţătură, probabil era curios“, a mai spus diriginta. După ce îşi va reveni, Daniel D. Va fi supus unui control psihiatric.

„Încă nu ştiu dacă va fi sancţionat. Voi demara o investigaţie, cu ajutorul psihopedagogului din liceu,  pentru a afla dacă incidentul a fost accidental sau dacă elevul obişnuia să bea frecvent. Noi am încercat să prevenim acest gen de probleme la bal, dar erau prea multe cluburi şi magazine în zonă de unde oricine putea să bea“, a declarat Teodor Dateş, direfctorul Grupuli Şcolar „Virgil Madgearu“ din Iaşi.

Ora 15.30: „A ajuns în comă, dar acum este în afara oricărui pericol. În principiu, cu această alcoolemie, putea să moară. A avut noroc. Părinţii nu au venit încă să-l vadă pentru că fratele mai mare a decis să nu-i sperie în timpul nopţii", a spus medicul Cristina Jităreanu de la Secţia de Toxicologie unde a fost internat băiatul.

Daniel D., un tânăr de 16 ani din Iaşi, a ajuns astă-noapte la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" în comă alcoolică şi a fost la un pas de a-şi pierde viaţa din cauza băuturii. „Este cea mai ridicată alcoolemie la un copil de până acum. Avea 4,2 grame/litru", a subliniat medicul Cătălina Ionescu.

Ora 12.00: Daniel se află încă internat la terapie intensivă, iar medicii spun că adolescentul a fost norocos. „Erau şanse foarte mari să moară din cauza alcoolemiei. Acum este bine. Îl ţinem, totuşi, sub observaţie", a adăugat Cătălina Ionescu.

În noaptea de joi spre vineri a mai ajuns la „Sfânta Maria" un adolescent beat criţă, în vârstă de 17 ani, din comuna Victoria. Tânărul şi s-a îmbătat cu vin, apoi a lovit cu pumnul într-un geam, rănindu-se în cioburile de sticlă. Acesta a fost operat la mână în cursul după-amiezii, iar medicii speră să nu rămână cu sechele în urma acestui incident.

Efectele excesului de alcool asupra organismului

2 la mie - confuzie şi necoordonarea mişcărilor

4 la mie - comă alcoolică

4-5 la mie - se înregistrează decesul

Vom reveni cu amănunte.


Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite