Bacău: Patronii de etnobotanice își apără marfa cu săbiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul cu scandal este in centrul orasului
Magazinul cu scandal este in centrul orasului

Doi ofițeri ai Poliției și alți doi comisari ai Gărzii Finciare au fost luați la bătaie într-un magazin de vise. Bătăușii sunt patru comercianți de ierburi, care s-au enervat pe oamenii legii deoarece le-au ridicat de sub tejghea pliculețele cu prafuri albe.

Scandalul a izbucnit la magazinul Sakura, de pe strada Mihai Viteazul, chiar în momentul când o echipă mixtă formată din doi ofițeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Poliției și alți doi comisari ai Gărzii Financiare Bacău au luat la bani mărunți actele și marfa expusă la vânzare.

Totul a început ca o mică ceartă între frații George și Simona Donici, Ciupercă Iordache și Mihai Cucu, administratori și vânzători ai magazinului de ierburi pe de o parte, și cei patru oameni ai legii de cealaltă parte.

Când echipa de control a dat cu ochii de aproximativ 400 de pliculețe cu prafuri albe și a vrut să le confiște iar apoi să întocmească procesul verbal, comercianții de etnobotanice și-au descărcat nervii cu palmele și pumnii.

În scurt timp, în fața  magazinului au apărut alte două mașini pline cu indivizi înarmați cu săbii.

image
image
Donici Simona.
Iordache

"Din mașini au coborât niște bărbați cât dulapul, cu tot felul de tatuaje pe ei și înarmați cu săbii. Au început să urle la noi și să ne amenințe că ne taie și că ne vor face mâncare pentru pești", a spus unul dintre ofițerii agresați, care ne-a solicitat păstrarea numelui său sub anonimat.

Scandalul nu s-a rezumat însă doar la amenințări. Unul dintre  polițiștii băcăuani a fost lovit cu pumnii peste față. Pentru stingerea scandalului au fost chemați mascații de la Serviciul de Intervenție Rapidă.

Bătăușii, cercetați în libertate

 Poliţia a eliberat ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, însă procurorul a decis cercetarea lor în libertate.

"Cei patru agresați au depus plângere penală la Parchet. Ancheta continuă sub acuzația de ultraj",  a declarat Daniel Apetroaie, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Deși aproape săptămânal desfășoară controale la diverse  societăți comerciale din județ, comisarii Gărzii Financiare și ofițerii Poliției Bacău afirmă că scandalul de la coffe shop-ul de pe strada Mihai Viteazul este o "premieră" pentru ei.

"Nici nu vreau să-mi mai amintesc de cele întâmplate. De 20 de ani lucrez în sistem și nu am pățit până acum așa ceva", a afirmat unul dintre comisarii Gărzii Financiare agresat în magazinul de vise.

Romeo Frățilă - COMISAR ȘEF GARDĂ FINANCIARĂ

"Subordonații mei s-au comportat ca niște profesioniști. S-au adresat Parchetului pentru rezolvarea legală a incidentului"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite