Suspecții crimei din 2004, cunoscuți în mediul interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au întocmit rechizitoriul în cazul omorului fiului de judecător, Traian Trifa
Procurorii au întocmit rechizitoriul în cazul omorului fiului de judecător, Traian Trifa

Ovidiu Răchită și Florin Moldovan coordonau grupările care practicau jocurile de noroc “alba-neagra” în stațiile peco din Arad. Traian Trifa era foarte ambițios și nu accepta să fie jicnit sau agresat.

Fiul fostului președinte al Secției Civile din cadrul Tribunalului Arad, Traian Trifa care a fost ucis cu brutalitate în urmă cu șase ani a fost caracterizat de către prietenii apropiați ca fiind un om ambițios care nu accepta să fie jicnit sau agresat fără să riposteze. În rechizitoriul întocmit de către procurorii de caz se arată că victima Traian Trifa era student la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Ucigaşul lui Trifa junior, victimă a „Împăratului“

Unul din martorii audiați a declarat că Trifa junior era un tânăr sobru, corect și cinstit.  De asemenea, un cunoscut al victimei a relatat că Traian era un băiat liniştit, mai consuma băuturi alcoolice dar în cantităţi moderate şi nu era agresiv.

Interlopi judecaţi pentru o crimă de acum şase ani

“Era un tip hotărât, stăpân pe el cu personalitate puternică. În momentul în care o altă persoană ar fi sărit asupra lui să-l agreseze, acesta riposta imediat, nu îi plăcea să fie jignit sau lovit. După cum l-am cunoscut eu de mic copil, acesta era o fire voluntară, nu se speria de împrejurări necunoscute”, spune unul din prietenii victimei.

Cunoscuți în mediul interlop

În ceea ce-i privește pe inculpaţii Florin Moldovan și Ovidiu Răchită, în rechizitoriul acestora se specifică faptul că ambii făceau parte din mediul interlop al judeţului Arad. În perioada 2004-2005, cei doi au constituit un grup aflat sub directa lor coordonare, care practica jocuri de noroc “alba-neagra” în staţiile PECO din oraş şi de la periferia acestuia.

Filmul uciderii unui fiu de judecător de către interlopi

Coordonarea acestor jocuri de noroc care, de multe ori, degenerau în acte de violenţă şi tâlhărirea celor care participau la astfel de jocuri a reprezentat ocupaţia principală a celor doi. Cei doi suspecți se cunoșteu înainte de săvârșirea crimei, în 2004 Florin Moldovan devenind nașul de cununie al lui Ovidiu Răchită.

Florin Moldovan: "Am fost amenințat să-mi retrag plângerea"

Citat: “Natura violentă a celor doi inculpaţi îi determinase să adopte un mod de viaţă în care conflictele stradale, starea conflictuală permanentă, dorinţa de a domina şi de a-şi impune autoritatea erau la oridinea zilei”, se arată în rechizitoriu.   

EXCLUSIV- Uciderea fiului judecătorului Trifa, o tragedie presimțită

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite