Filmul uciderii unui fiu de judecător de către interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Răchită (stânga) şi Florin Moldovan (dreapta) au fost duşi cu mascaţii în faţa judecătorilor
Ovidiu Răchită (stânga) şi Florin Moldovan (dreapta) au fost duşi cu mascaţii în faţa judecătorilor

Tânărul a fost ucis în noaptea de Sf. Constantin şi Elena, cu prilejul căreia a sărbătorit ziua de naştere a doi dintre prieteni.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în anul 2004, în noaptea crimei, Traian Trifa, fiul judecătorului Ioan Trifa, a plecat de acasă în jurul orei 21.00. „Fiul meu a mâncat împreună cu mine, acasă, între orele 20.30 – 21.10, aproximativ, după care, a plecat”, declară Ioan Trifa, tatăl lui Traian. Acesta a plecat cu maşina tatălui său, un autoturism marca Mercedes, la Ştrandul Neptun, unde a sărbătorit alături de un grup de prieteni, ziua de naştere a doi dintre amici.

Agitaţia dinaintea morţii

Unul din martori a declarat că în jurul orei 2.00 a ieşit din discotecă cu intenţia de a pleca acasă. Pe aleea ştrandului, s-a întâlnit cu Traian, după care au hotărât să plece împreună.

Martorul mai povesteşte că Traian a avariat uşor două autoturisme în momentul în care a plecat din parcarea ştrandului, după care l-a condus până în Zona 300 din cartierul Micalaca. O zi mai târziu, un văcar a observat cadavrul lui Traian, abandonat pe malul Mureşului. În rechizitoriu se mai precizează faptul că mai mulţi martori anonimi au declarat că i-au văzut pe inculpaţii Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită cum l-au urmărit pe Traian Trifa până în Micalaca, după care i-au lovit parbrizul cu o crosă de golf, l-au scos cu forţa din maşină şi l-au adus pe malul Mureşului, unde l-au bătut cu sălbăticie. „Cu ocazia autopsiei, a rezultat că victima prezenta disjuncţie de bazin, ruptură rinichi drept, hematom renal stâng, ruptură plămân drept, ruptură coastă 8 şi 9 dreapta”, se mai arată în rechizitoriu.


Martorul care îi acuză pe Moldovan şi Răchită de crimă a mai spus că i-a auzit pe aceştia în noaptea incidentului, în restaurantul „Şura Dacilor” cum s-au lăudat că i-au aplicat lui Traian Trifa o corecţie.

„Fiul meu a mâncat împreună cu mine, acasă, după care, a plecat“.
Ioan Trifa, tatăl lui Traian Trifa

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite