Interlopi judecaţi pentru o crimă de acum şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Trifa (stânga), în vârstă de 20 de ani în 2004, a fost omorât în bătaie de Florin Moldovan (dreapta) şi Ovidiu Răchită
Traian Trifa (stânga), în vârstă de 20 de ani în 2004, a fost omorât în bătaie de Florin Moldovan (dreapta) şi Ovidiu Răchită

Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan sunt acuzaţi de uciderea fiului unui judecător. Detaliile crimei de acum şase ani, când trupul tânărului Traian Trifa, de 20 de ani, a fost găsit abandonat pe malul Mureşului, încep să iasă la iveală.

CITIŢI ŞI:

Clanul Răcean luat pe sus de DIICOT pentru înşelăciuni de 1.000.000 de euro după reţeta Băhăian

Cei doi suspecţi în cazul crimei fiului judecătorului Ioan Trifa au fost prezentaţi în faţa judecătorului pentru menţinerea arestării preventive. Tot astăzi Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan au fost trimişi în judecată, pentru uciderea tânărului Traian Trifa, de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică.
Dosarul a fost înregistrat astăzi la Tribunalul Arad, iar prima înfăţişare va avea loc pe 9 martie 2010. „Dosarul celor doi inculpaţi a ajuns la noi în cursul acestei zile. Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav precum şi de lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat în această dimineaţă, Diana Dărăban, purtător de cuvânt în cadrul Tribunalului Arad.


Povestea crimei care a zguduit Aradul


Incidentul din luna mai 2004, când Traian Trifa, fiul judecătorului arădean Ioan Trifa, a fost găsit mort pe malul Mureşului, a iscat, în tot acest timp, discuţii aprinse. Actele medico-legale efectuate la acea vreme au stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic. Conform procurorilor care anchetează cazul, Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan l-au lovit pe Traian Trifa cu obiecte dure în mai multe zone ale corpului. Anchetatorii povestesc că totul a pornit de la o ceartă, care s-a sfârşit cu pumni pentru fiul judecătorului Trifa. După ce l-au umplut de sânge, cei doi interlopi l-au abandonat pe Traian într-o zonă pustie a malului stâng al Mureşului, nu departe de ştrandul Neptun din Arad. Traian Trifa a murit în chinuri. Ipotezele despre unul dintre cele mai titrate cazuri de crimă din Arad au oscilat de la accident de maşină şi chiar sinucidere. Teoria crimei s-a confirmat în momentul în care corpul lui Traian Trifa a fost exhumat, în 2006. Urmele de pe cadavrul tânărului indicau că Trian a avut parte de o moarte violentă.


Prima înfăţişare în cazul morţii fiului judecătorului Ioan Trifa va fi în 9 martie.
Diana Dărăban, purtător de cuvânt la Tribunalul Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite