CAMPANIE CAZUL TRIFA: Cercetările continuă pentru procurori, medici şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Răchită este acuzat, împreună cu Florin Moldovan, de uciderea lui Traian Trifa
Ovidiu Răchită este acuzat, împreună cu Florin Moldovan, de uciderea lui Traian Trifa

Primii anchetatori care au instrumentat cazul sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Foştii oameni ai legii spun că nu ştiu despre ce acuze este vorba şi că la vremea când s-au ocupat de caz au făcut tot ce au putut.

Descoperirea macabră de acum sase ani a ridicat două ipoteze: sinucidere sau omor

Procurorii bucureşteni, care au trimis în judecată dosarul Trifa, au extins cercetările şi în rândul procurorilor, poliţiştilor şi medicilor legişti care s-au ocupat iniţial de caz. Actul de acuzare al criminalilor conţine şi precizarea expresă că împotriva primilor anchetatori s-a pus în mişcare mecanismul tragerii la răspundere penală, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor precum şi de favorizarea infractorului.

Suspecţii de omor în cazul fiului de judecător sunt monitorizaţi de la etaj

Unii nu ştiau nimic

Fostul procuror de caz, George Vlai, a declarat  pentru Adevărul de Seară că nu ştia de faptul că este şi el cercetat penal. „Nu am cum să comentez în niciun fel acest lucru, pentru că nu am fost informat. Nu ştiu nimic despre această cercetare a mea. Pot însă să vă spun că dosarul a ajuns la mine pentru doar o lună şi jumătate, de la un alt coleg după care a fost preluat de Bucureşti”, a spus Vlai. 

VIDEO- Declarațiile „intime” din familia lui Falcă au pus lacătul pe sala ședinței de judecată

Medicul legist care a lucrat iniţial în dosar, Stelian Crişan, este şi el sub cercetare şi nici el nu ştia nimic. „Nu ştiu absolut nimic de o astfel de cercetare. Legat de acest caz, au fost de-a lungului timpului foarte multe discuţii, dar nu am primit nici o informare oficială privind vreo cercetare”, a spus Crişan.

Suspecții crimei din 2004, cunoscuți în mediul interlop

Lista celor acuzaţi că au tergiversat ancheta continuă cu un fost şef al Poliţiei Judeţului Arad, Nicolae Guidu. „Acum trei ani, când domnul Ioan Trifa a solicitat recuzarea tuturor celor implicaţi în cercetarea acestui caz, am fost chemaţi şi ne-am prezentat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a răspunde acuzelor aduse”, a spus Guidu, acum pensionar. “Am lucrat aproximativ 10 zile la dosarul acesta, perioadă în care am dat totul. Cât am lucrat eu la dosar, cei doi inculpaţi nu se numărau pe lista de suspecţi”, a declarat şi Miclea Blag fost procuror de caz.


image

„Nu mă interesează, nu vreau să răscolesc amintirile“.
Ioan Trifa, tatăl victimei


„Am fost chemaţi pentru a răspunde acuzelor“.
Nicolae Guidu, fost şef al poliţiei



„Dosarul a ajuns la mine pentru doar o lună şi jumătate“.
George Vlai, fost procuror de caz

Nicolae Guidu
George Vlai
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite