VIDEO- Declarațiile „intime” din familia lui Falcă au pus lacătul pe sala ședinței de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă secretă în procesul primarului Gheorghe Falcă
Şedinţă secretă în procesul primarului Gheorghe Falcă

La înfățișarea de astăzi a procesului în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este acuzat de fapte de corupţie, au fost chemați să depună declaraţii în fața intanței, 11 martori, dar s-au prezentat doar şapte în sala de judecată.

Citeşte şi:

Soţia şi socrul primarului Gheorghe Falcă vor depune astăzi declaraţii în faţa instanţei

11 martori vor fi audiați mâine în procesul în care este implicat primarul Gheorghe Falcă

 Printre persoanele citate s-a numărat și soția, Ela Falcă, și socrul edilului șef, Gheorghe Seculici. Avocații primarului și ai lui Francisc Demtre, cel căruia i-ar fi facilitat primarul cumpărarea la preţ subevaluat a terenului fostei fabrici de zahăr au cerut în scris judecătorului de caz ca audierile să fie ținute în secret.

Astfel, toate persoanele care nu au avut o legătură directă cu procesul au fost scoase afară din sala de judecată. Avocații celor doi au motivat decizia prin faptul că declarațiile soției și cele ale socrului lui Falcă ar fi unele intime. Avocatul primarului a mai cerut judecătorului să nu mai lase orice „neavenit” să se uite peste dosarul clientului său.


Procurorii au stabilit că Gheorghe Falcă a primit în urmă cu doi ani de la Radu Vasil şi Francisc Demeter, o casă cu o suprafaţă de 242 metri pătraţi, dându-le în schimb un apartament de bloc cu trei camere. Tranzacţia a fost efectuată pentru ca ulterior, potrivit procurorilor, edilul şef să-i favorizeze pe cei doi la obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad. Falcă i-a ajutat astfel pe Radu Vasil şi Francisc Demeter să dobândească terenul fostei fabrici de zahăr din oraş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite