Efectele MegaUpload: un site asemănător şi-a dezactivat opţiunile de distribuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea site-ului de „file sharing" MegaUpload a provocat furia internauţilor, a organizaţiei Anonymous, dar şi spaimă printre alte site-uri asemănătoare. Ieri, platforma FileSonic a blocat posibilitatea de „upload" de fişiere pe site, pentru a se feri de posibilele consecinţe în faţa autorităţilor.

FileSonic punea la dispoziţia utilizatorilor un spaţiu de stocare de 10 GB şi posibilitatea de a urca pe serverele sale fişiere de maximum 1 GB, care erau disponibile 30 de zile. În plus, pentru o taxă lunară de 9 dolari, utilizatorii primeau spaţiu de stocare nelimitat şi o limită de 5 GB pentru fişierele încărcate, scrie ibtimes.com.

Însă, ieri a apărut pe site mesajul „Toate opţiunile de sharing de pe FileSonic au fost dezactivate. Serviciile noastre funcţionează acum doar pentru încărcarea şi descărcarea fişierelor personale". În plus, pentru a se lupta cu posibilele consecinţe legale, FileSonic a făcut un parteneriat cu firma Vobile Inc. pentru filtrarea conţinutului cu drepturi de autor.

Compania a anunţat, de asemenea, o toleranţă zero în privinţa încălcării drepturilor de autor şi a declarat că va adera la legea americană „Digital Millennium Copyright Act".

AnonyUpload, platforma falsă a celor de la Anonymous

În schimb, după scandalul în care a fost implicat fondatorul MegaUpload, Kim Dotcom, arestat şi cu averea confiscată, pe internet a apărut un site asemănător numit AnonyUpload, care susţinea că este realizat de către gruparea Anonymous şi urmează să se lanseze mâine.

Site-ul promite să ofere aceleaşi servicii ca MegaUpload, lăsând utilizatorii să distribuie filme, muzică prin încărcarea şi descărcarea acestora.

Cu toate acestea, pe contul de Twitter al grupării Anonymous, @youranonnews, a apărut un anunţ care neagă orice legătură cu platforma.

Citeşte şi:

Legea de care se teme internetul: ACTA, tratatul care ar putea duce lumea virtuală înapoi în epoca tiranilor

VIDEO Anonymous ameninţă cu primul război cibernetic mondial din cauza unui tratat mai dur decât SOPA şi PIPA

O treime din utilizatori descarcă ilegal de pe internet, dar industria muzicală prosperă

VIDEO Anonymous ameninţă cu atacuri fără precedent dacă Megaupload nu va fi repus în funcţiune

Următoarea ţintă în lupta cu pirateria online: Pirate Bay

Hacker miliardar, arestat pentru piraterie

VIDEO Povestea de film a fondatorului Megaupload, Kim Dotcom: hacker, dandy, megaloman


Unul dintre cele mai mari site-uri de piraterie online a fost închis, iar fondatorii arestaţi


Închiderea de ieri a site-ului Wikipedia a fost un success mondial

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite