Osama bin Laden a fost ucis/Anunţul a declanşat reacţii pe forumurile jihadiste: "Blestemat să fii, Obama!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul uciderii liderului al-Qaeda a declanşat reacţii de la neîncredere în vestea morţii, la ameninţări, pe forumurile jihadiste ai căror membri susţin că se roagă pentru ca informaţia să nu fie adevărată. În caz contrar, ei ameninţă cu represalii.

"O, Doamne, te rugăm ca această veste să nu fie reală ... Blestemat să fii, Obama! Oh, americanilor, încă putem să vă tăiem gâturile", este unul dintre mesajele postate pe un forum în limba arabă.

"Poate că Osama este, într-adevăr, mort, dar mesajul său de a participa la  Jihad nu va muri niciodată", este un alt mesaj de pe un forum islamist, potrivit Economic Times.

Conform AFP, membrii forumului Shumukh al-islam au fost sfătuişi de un administratăr al site-ului să aştepte confirmarea morţii lui, înainte să mai comenteze pe această temă, însă utilizatorii au trecut deja la ameninţări împotriva americanilor:

"Leii vor rămâne lei şi vor continua pe urmele lui Osama. Oh, Allah, America nu va cunoaşte securitatea, atât timp cât noi nu o vom cunoaşte în Palestina".

"Dacă este adevărat, este o ruşine pentru poporul pakistanez, că nu a reuşit să îl protejeze pe eroul islamului".

"Trebuie să-i mulţumim lui Allah că America nu a fost capabilă să-l captureze viu. Dacă ar fi făcut-o, l-ar fi umilit. Cel puţin i s-a împlinit cea mai mare dorinţă, de a muri ca un martir"

"Sărbătoriţi vestea, atât cât doriţi. Pentru că aveţi doar puţin timp, aici, pe pământ, să o faceţi. Apoi vă veţi confrunta cu realitatea".

Citiţi şi:

Osama bin Laden a murit, iar SUA deţin cadavrul

WikiLeaks: O bombă nucleară ascunsă în Europa va fi detonată de terorişti dacă Bin Laden va fi omorât

Osama bin Laden a fost ucis/Analist: Eliminarea lui nu înseamnă că al-Qaeda îşi va înceta activitatea

Obama, cu referire la moartea lui Osama bin Laden: Astăzi este o zi istorică pentru omenire

Osama bin Lalden a fost ucis/ Cât timp s-au chinuit americanii să-l prindă

Osama bin Laden a murit/ Cele mai groaznice atentate pe care le-a produs

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite