VIDEO Obama, cu referire la moartea lui Osama bin Laden: Astăzi este o zi istorică pentru omenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama a susţinut cu puţin timp în urmă o conferinţă de presă neanunţată, cu privire la decesul lui Osama bin Laden.

Citeşte şi:

WikiLeaks: O bombă nucleară ascunsă în Europa va fi detonată de terorişti dacă Bin Laden va fi omorât

Osama bin Laden a murit/ Cele mai groaznice atentate pe care le-a produs

Osama bin Lalden a fost ucis/ Cât timp s-au chinuit americanii să-l prindă

Osama bin Laden a fost ucis/Analist: Eliminarea lui nu înseamnă că al-Qaeda îşi va înceta activitatea

Osama bin Laden a murit, iar SUA deţin cadavrul

Din declaraţiile preşedintelui american:

- Imaghinile din 11 septembrie au rămas în memoria noastră, cele două turnuri care s-au prăbuşit şi fumul care se înălţa din clădirea Pentagonului. Iar noi ştim că cele mai îngrozitoare imagini sunt cele care nu au fost văzute de către lume. Scaunul gol de la masă, copii care au crescut fărăpărinţi.

- Eram uniţi în hotărârea noastră să ne apărăm ţara, şi să îi aducem pe cei care au comis acest atac îngrozitor, în faţa dreptăţii. Am aflat în curând că atacurile de pe 11 septembrie au fost comise de al Qaeda, condus de Osama ben Laden, care declarase război deschis Statelor Unite. Aşa că am pornit la război împotriva al Qaeda, pentru a ne proteja cetăţenii.

- Osama bin laden a evitat capturarea şi a fugit în Pakistan. Al Qaeda a continuat să lucreze de-a lungul graniţei cu Pakistan.

- La scurt timp după ce am devenit preşedinte, am spus că uciderea sau capturarea lui bin Laden va deveni prioritatea principală a războiului.

- În august anul trecut ni s-a oferit o primă pistă spre capturarea lui bin Laden. Am reuşit să-l locallizam în Pakistan. Săptămâna trecută am reuşit să-l găsim. Azi SUA, sub conducerea mea, a reuşit să acţioneze împotriva lui dând dovada de profesionalism. Trupele au reusit să-l ucida pe bin Laden şi să ia cadavrul în custodia SUA.

  - Al-Qaida va incerca să lupte în continuare împortiva SUA, dar e foarte important de precizat că SUA nu este în război împotriva islamului. Bin Laden a fost un criminal.

- În ultimii 10 ani, mulţumită militarilor, am reuşit să oprim atacurile teroriste şi să ne protejăm pământul.

- Echipa mea a vorbit cu omologii lor pakistanezi care sunt de acord că aceasta este o zi istorică pentru ambele naţiuni.

Barack Obama a transmis şi un mesaj pentru cei care au pierdut apropiati la 11 septembrie 2001: "Vom face tot ceea ce ne sta in putinta sa prevenim un alt ataca impotriva SUA. Uciderea lui bin Laden este o realizare istorica a SUA".

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite