Carlos "Şacalul": "Sunt un comunist convins"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şacalul lovea fulgerător acolo unde te-ai fi aşteptat mai puţin
Şacalul lovea fulgerător acolo unde te-ai fi aşteptat mai puţin

Cel mai cunoscut terorist din toate timpurile, venezueleanul Ilich Ramirez Sanchez supranumit Carlos "Şacalul", a declarat că a intrat în Tineretului Comunist din Venezuela la vârsta de 14 ani, în ianuarie 1964 "şi până în ziua de azi nu m-am schimbat deloc, sunt comunist"

Carlos Şacalul a acordat ziarului El Pais un interviu telefonic din închisoarea din Franţa unde este închis pe viaţă din 1994.

Întrebat dacă şi-a schimbat orientarea politică, vestitul venezuelean a declarat: "Ah, domnule! Eu nu sunt dogmatic, eu am studiat. Dar rămân credincios principiilor leniniste: sunt un comunist convins şi militant".

Carlos "Şacalul" a spus că Ceauşescu era prost, dar patriot

Despre cum a ajuns cine este acum, Carlos Şacalul a declarat: "Nu eu am decis asta, fratele meu, sunt condiţiile care decid. Circumstanţele istorice sunt cele care decid. În Tineretul Comunist am fost responsabil de 200 de militanţi. În 1971, după lupta dintre Septembrie Negru şi armata iordaniană, un general mi-a spus: Băiete, am nevoie de tine peste hotare. Eu luptasem deja cu soldaţii iordanieni, care, ascultă-mă bine, unii dintre ei au fost foarte curajoşi, luptători buni, cu mult curaj, care credeau în regele lor, Hussein, un rege războinic, nu un prost. Aşa că mi-a spus să merg la Londra şi astfel au început chestiunile internaţionale".

Citeşte biografia lui Carlos Şacalul.

Carlos a declarat că 90% din lucrurile pe care le-a făcut nu le-a spus niciodată dar "toate vor fi cunoscute la momentul potrivit". Adică "atunci când o să publicaţi memoriile mele. Este încă devreme. Le-am scris în noiembrie 1992 la Amman şi am făcut două copii dactilografiate pe care I-am trimis la doi oameni care nu se cunosc. Încă nu este timpul să spun unele lucruri. Sunt mulţi şefi de stat care sunt implicaţi".

Nicolae Pleşiţă a fost omul de legătură între Ceauşescu şi Carlos "Şacalul"

Carlos a zis că 10% dintre victimele terorismului sunt oameni nevinovaţi, dar "10% nu reprezintă nimic, fratele meu. Yasser Arafat a vorbit la ONU şi a mers cu o ramură de măslin într-o mână şi cu o puşcă în cealaltă. Nu am nimic de adăugat la acest lucru"

Întrebat dacă este normal ca o persoană să omoare pe alta pentru o idee, teroristul a răspuns: "Dacă e corect? Dar cât de mulţi oameni au fost ucişi de spanioli în Irak? Câţi afgani sunt ucişi zi de zi? Cât de mulţi? Nu te deranjează acest lucru? Să lupţi împotriva acestui lucru este un gest glorios şi eroic".Pe de altă parte, Carlos a criticat terorismul.

Despre regretele pe care le are faţă de activitatea sa, Carlos Şacalul a spus: "Pocăinţa este un concept religios. Nu spun că nu am păcătuit niciodată. Dar nu în lupta militantă revoluţionară".

EXCLUSIV Urmele „Şacalului" prin România.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite