Carlos critică terorismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlos Sacalul
Carlos Sacalul

În interviul acordat ziarului spaniol, Carlos susţine că puterile occidentale sunt vinovate pentru războaiele din Afganistan şi Irak şi că din acest motiv atacarea ca represalii a occidentalilor este un fapt „eroic şi glorios".

Carlos se vede pe el însuşi drept „un comunist convins şi militant, fidel principiilor leniniste", care nu e de acord cu terorismul, dar acceptă folosirea armelor.

Războiul din afganistan, un nou tip de terorism

În opinia lui Carlos, „bombardamentele din Afganistan sunt un tip de terorism", iar atentatele din SUA, de la 11 septembrie 2001, au fost „o lovitură extraordinară împotriva imperialismului", care au produs doar un număr „infim" de victime nevinovate, „în comparaţie cu numărul persoanelor ucise de americani în Orientul Mijlociu". Pe Osama bin Laden, Carlos îl consideră un idealist: „Respect acest tip de oameni".

Întristat de atentatele din Madrid

Carlos se declară „întristat"de atentatele de la Madrid, din 11 martie 2004, când 13 bombe, detonate în trenuri, au produs 199 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi.

„Există alte locuri unde se puteau organiza atentate, ca să se elimine clasa aristocrată, burgheză, fără a ucide atâta lume nevinovată care circula cu metroul, inclusiv câţiva musulmani. Am senzaţia că nu aveau prea multă experienţă", spune Carlos despre autorii atentatelor de la Madrid.

Fără remuşcări

Cu privire la el însuşi, Carlos atrage atenţia că a fost condamnat doar pentru asasinat, nu pentru „asasinat cu premeditare" şi nici pentru terorism. Carlos nu are nicio remuşcare pentru faptele lui: „Când există operaţiuni cu bombe, explozii, foc şi alte lucruri de genul ăsta, uneori apar şi oameni care trec din întâmplare pe acolo; am mai spus-o, ei reprezintă 10 la sută din victime. Eu nu zic că n-am păcătuit niciodată, însă nu ca militant sau revoluţionar".

Carlos se plânge că printre colegii săi din puşcărie sunt mulţi analfabeţi, lipsiţi de „înclinaţii intelectuale" şi îşi încheie interviul cu o autocaracterizare: „Nu sunt un monstru. Eu sunt foarte uman".

Citeşte şi: EXCLUSIV/Urmele „Şacalului” prin România/ Teroristul Carlos a dormit la o familie din Dolj

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite