VIDEO S-a descoperit cea mai mare gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii americani au descoperit cea mai mare gaură neagră din Univers cunoscută până în prezent. Aflată la o distanţă de 50 de milioane de ani lumină de Terra, aceasta este suficient de mare pentru a "înghiţi" întregul nostru sistem solar.

Citiţi şi: Ce este o gaură neagră?

VIDEO NASA a descoperit cea mai "tânără" gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică

Astrofizicienii vor simula o coliziune între două găuri negre de mase diferite

Imensa gaură neagră, descoperită în galaxia M87, are o masă de 6,8 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui, iar orizontul ei de eveniment - o limită ce reprezintă distanţa de la care nimic, nici măcar lumina, nu mai poate scăpa de atracţia gravitaţională a găurilor negre - este de patru ori mai mare decât orbita planetei Neptun, informează Daily Mail.

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, aceasta s-a format prin contopirea a câtorva sute de găuri negre mai mici.

Astronomii au folosit un telescop special adaptat, Frederick C. Gillett Gemini Telescope, amplasat pe vârful Mauna Kea din Hawaii.

M87 este considerată cea mai mare galaxie cunoscută până în prezent, aflată la o distanţă de 50 de milioane de ani lumină de Terra.

Gaura neagră descoperită în centrul galaxiei noastre este, prin comparaţie, de 1.000 de ori mai mică.

image

foto: scienceblogs.com

Noul "record" nu va rezista prea mult şi va fi doborât în viitorul apropiat, acest lucru fiind posibil chiar în deceniul viitor, sunt de părere cercetătorii de la California Institute of Technology din Pasadena, care au colaborat la acest studiu.

Citeşte şi:

Ezoteristul-gorilian Lorin Fortuna: „NASA minte şi manipulează!”

Astronomii intenţionează să calibreze în anii viitori şi să conecteze între ele toate telescoapele din lume, pentru a crea astfel o reţea uriaşă de monitorizare a spaţiului, cu ajutorul căreia vor fi descoperite găuri negre de dimensiuni şi mai mari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite