Coreea de Nord: Dacă intrăm în război cu Sudul se va ajunge la un conflict nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a avertizat vineri cu privire la un risc de conflict nuclear, în cazul unui nou război între cele două Corei, în condiţiile în care eforturile diplomatice continuă pentru a reduce tensiunile din peninsulă.

Conform site-ului oficial nord-coreean Uriminzokkiri, declanşarea unui război în Peninsula Coreeană nu este decât o chestiune de timp, spune Mediafax.

"Din cauza atitudinii belicoase şi iresponsabile a Coreei de Sud, problema nu este dacă va fi pace sau război în Peninsula Coreeană, ci când va izbucni războiul. Dacă izbucneşte un război, acesta va conduce la un conflict nuclear care nu se va limita la Peninsula Coreeană", mai avertizează site-ul.

În acelaşi timp, Rodong Sinmun, jurnalul oficial al partidului comunist nord-coreean, a descris Peninsula Coreeană drept regiunea cea mai periculoasă din lume. Ziarul şi-a reînnoit apelul la un tratat de pace cu Washingtonul şi la retragerea celor 28.500 de militari americani prezenţi în Coreea de Sud. "Peninsula Coreeană rămâne regiunea cea mai periculoasă din lume. Acest lucru poate fi atribuit în întregime continuării politicii americane de agresiune împotriva DPRK" (Republica Democratică Populară Coreea, numele oficial al Coreei de Nord).

Tensiunile au crescut în ultima vreme în regiune, după bombardarea unei insule sud-coreene de către Coreea de Nord, la sfârşitul lui noiembrie.

ANALIZĂ Cine ne sperie cu arme nucleare

ONU: Coreea de Nord exportă tehnologie nucleară şi balistică

Coreea de Nord a atacat Coreea de Sud

Zoe Petre despre conflictul coreean: E vorba despre afirmarea dinastică a lui Kim Jong-Il

Coreean din România: „În caz de război, Coreea de Nord nu ar rezista nici o săptămână"

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite