HUMAN STORY Coreean din România: „În caz de război, Coreea de Nord nu ar rezista nici o săptămână"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Myung Soo stânga împreună cu prietenii lui români
Myung Soo stânga împreună cu prietenii lui români

Povestea lui Myung Soo a început în urmă cu 44 de ani, în capitala Coreei de Sud, Seul. Acesta a fost abandonat pe treptele spitalului şi a ajuns într-un orfelinat, dar viaţa a început cu adevărat când a fost adoptat de o familie de belgieni.

Citiţi şi:

VIDEO Phenianul acuză: Statele Unite sunt responsabile, parţial, pentru atacul asupra Coreei de Sud

Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord

Acum Myung Soo (Eric Merchie, după numele obţinut prin adopţie) este misionar în România şi nu rămâne indiferent faţă de conflictele din Coreea.

VEZI GALERIE FOTO

Myung Soo s-a născut în 1966 la Seul, dar a fost abandonat şi a ajuns într-un orfelinat din Coreea de Sud, unde a crescut până la 5 ani. Viaţa tânărului a fost însă schimbată de o familie de belgieni care se ocupa cu distribuirea de haine pentru copiii orfani din  Coreea de Sud. „În 1971, o minunată familie din Belgia m-a adoptat. Am crescut în oraşul Liege, situat în partea franceză a Belgiei. Numele tatăului meu este Raymond, al mamei mele Fernande, sora mea se numeşte Pascale, iar fraţii mei sunt Maurice şi Michel", îşi începe Myung Soo povestea.

Myung Soo

Când l-au adoptat pe micuţ, cei doi soţi aveau deja trei copii. „Înainte de căsătorie părinţii mei şi-au promis unul altuia că o să aibă patru copii, dar Dumnezeu le-a dat numai trei. Aşa m-au adoptat pe mine, ştiind că în Coreea e nevoie de adopţii", a mai spus Myung Soo.

Coreean din naştere, belgian prin adopţie, român din pasiune

După adopţie, tânărul a primit cetăţenie belgiană, statut pe care îl are şi în prezent. Myung Soo, a hotărât însă să se implice în lucrări misionare şi a ales România, unde a venit, a învăţat limba şi organizează tabere educative pentru tineri şi copii, dar se ocupă şi de organizarea evenimentelor pentru tineri. „M-am făcut misionar creştin pentru că Dumnezeu m-a scos din orfelinat şi m-a ajutat să găsesc o familie atât de bună. Încerc să fiu recunoscător", a mai spus bărbatul. „Sunt coreean numai biologic pentru că am crescut în Belgia, unde am învăţat şi franceza. Pentru a învăţa limba română nu am făcut efort mare", a mai spus misionarul.

Creiere spălate în Coreea de Nord

Myung Soo a fost în ţara natală în urmă cu trei ani, dar despre rudele sale nu ştie nimic nici acum. Singurii sud-coreeni cu care ţine legătura sunt prietenii săi. De asemenea, Myung Soo ţine legătura şi cu prietenii misionari din Coreea de Nord, cunoscând situaţia oamenilor de acolo. „Creştinii sunt persecutaţi în Coreea de Nord. Prietenii mei şi-au deschis firme şi funcţionează sub acest pretext", a explicat tânărul. Acesta susţine că este aproape imposibil ca nord-coreeni să se ridice împotriva regimului pentru că au creierele spălate şi sunt uşor de manipulat.

„Românii care au trăit în comunism mai aveau legături cu Occidentul, dar acolo nu au nicio legătură cu nimeni. Copiii dacă văd un american fug ca de un monstru care le vrea răul. Cel mai tare mă doare că sunt familii care nu s-au văzut de 50 de ani", a mai spus misionarul. Potrivit acestuia, spre deosebire de comunismul din România, în Coreea de Nord dacă te revolţi împotriva regimului nu ai de suferit numai tu, ci toată familia, care ajunge într-o închisoare din centrul ţării.

Myung Soo

Au mâncat câinii, de foame

Myung Soo consideră că tot ce se întâmplă acum între Nord şi Sud nu este altceva decât o dorinţă a lui Kim Jong-il de a-şi arăta puterea înainte de moarte. De asemenea, tânărul este la curent cu tot ce se întâmplă în Coreea de Nord, fiind informat de prietenii de acolo despre situaţia economică. „Sunt la pământ din punct de vedere economic. Cer mâncare permanent de la Coreea de Sud. Prietenii mei au deschis o firmă la care au pus câini de pază. Câinii au fost omorâţi şi mâncaţi. În caz de război, Coreea de Nord nu poate rezista nici o săptămână şi China nu o să facă nimic pentru că nu susţine orice mişcare a Coreei de Nord. Numai Dumnezeu poate salva situaţia de acolo", a mai spus Myung Soo.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite