Romgaz în alertă: Importăm gaze să acoperim consumul, deşi acest lucru nu este de competenţa noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş a demarat importurile de gaze naturale pentru asigurarea consumului în zilele geroase, a anunţat SNGN Romgaz, într-un comunicat de presă.

CITIŢI ŞI:

Alimentarea cu gaze a fost sistată în centrul Capitalei

Transgaz a deconectat marii consumatori de gaze, pentru a fi asigurată alimentarea populaţiei

Criza gazelor: Guvernul, cu pantalonii-n vine în plin ger

Băsescu: Vom cere FMI să amânăm liberalizarea preţului gazelor pentru anul 2020

Stocurile de gaze sunt la jumătate

Ministerul Economiei: Nu vor fi probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor

"Scăderea temperaturii aerului în unele zone din România a determinat creşterea accentuată a consumului de gaze naturale. Romgaz asigură producţia maximă de gaze naturale din câmpurile de gaze exploatate, gaze comercializate în principal către E.ON România şi Gdf Suez România, livrând clienţilor săi la nivelul contractelor încheiate cu aceştea", a precizat purtătorul de cuvânt al SNGN Romgaz, directorul general adjunct SNGN Romgaz, Lucian Stancu, citat în comunicat.

Acesta a precizat că Romgaz a demarat importurile de gaze naturale, de sâmbătă, 28 ianuarie 2012, deşi nu are competenţe în echilibrarea pieţei de gaze naturale din România.

Problema cea mai mare este preţul uriaş al gazelor de import (500 de dolari pe mia de metri cubi), de trei ori mai mare decât al celor de producţie internă.

Sucursala de Înmagazinare Gaze Naturale din cadrul Romgaz, operatorul depozitelor de înmagazinare, a pus la dispoziţia proprietarilor de gaze din depozite capacitatea maximă de extragere a gazelor naturale.

Conform datelor Romgaz, la finele ciclului de înmagazinare (octombrie 2011) stocurile de gaze din depozitele de Romgaz au fost realizate la nivelul capacităţii maxime a acestora.

ANM a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute, valabilă până pe data de 3 februarie, în 37 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti.

CITEŞTE ŞI:

Romgaz în alertă: Importăm gaze să acoperim consumul, deşi acest lucru nu este de competenţa noastră

Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară

Pericol! Suntem la un pas de a rămâne fără gaze. Stocurile obligatorii sunt la jumătate

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite