VIDEO/FOTO Dacia Duster s-a lansat astăzi la Geneva. Prima maşină va ajunge la Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aşteptarea Salonului Auto ce debutează astăzi la Geneva, oraşul elveţian freamătă de lume. Nicio cameră de hotel nu mai este disponibilă în Geneva. Dacă nu v-aţi făcut rezervări pentru show-ul auto, urmăriţi „Adevărul“ şi www.adevarul.ro pentru a afla toate noutăţile.

FOTOGALERIE

UPDATE 18.57 Călin Popescu Tăriceanu: Dacia este un vector de imagine pentru România

UPDATE 16.10 Prezentarea Dacia Duster de la Salonul Auto de la Geneva s-a încheiat. Vor urma câteva discuţii între producători şimass-media, acestea urmând să încheie lansării primului 4x4 românesc.

UPDATE 16.09 În acest moment fotoreporterii se apropie de maşina Dacia Duster şi încep şedinţele foto, speciale în aceste situaţii. Timp de aproape 15 minute, modelul Duster a fost prezentat ca la carte de cei de la Renault. Produsul unei companii multinaţionale, SUV-ul se doreşte a fi una dintre cele mai competitive maşini de teren din ţara noastră.

Adelina Vlad corespondenţă  de la Geneva

Adelina Vlad
corespondenţă de la Geneva

VIDEO Iată, mai jos, prezentarea oficială a Dacia Duster de la Geneva

UPDATE 16.07 În platoul halei sunt, în acest moment, patru maşini de teren Dacia Duster, care sunt admirate de mass-media. Cele patru SUV-uri sunt în prim-planul ziariştilor de la Geneva. Duster va avea o garanţie de trei ani.

FOTOGALERIE de la lansarea oficială a SUV-ului Dacia Duster

UPDATE 16.06 Dacia este plasată pe locul al treilea al topului celor mai fiabile mărci, a anunţat Beatrice Foucer. "Clienţii Duster sunt cei care îşi doresc un 4x4 practic, încăpător şi accesibil ca preţ. Duster degajă robusteţe, roţile mari, garda lată şi protecţia de caroserie permit acestei maşini să se adapteze atat în off-road cât şi în traficul urban".

UPDATE 16.03 "Duster este al şaselea model al mărcii Dacia: Renault a preluat această firmă pentru a face din Dacia o adevărată marcă. pentru 311.000 de unităţi au fost vândute în 2009 şi peste un milion de la lansarea Logan. Principalele ţări vizate ca vânzare au fost Germania, Franţa şi România", a spus Beatrice Foucer.

image

UPDATE 16.00 Constructorul Dacia lansează, la Salonul Auto de la Geneva,  primul SUV din istoria mărcii, ce va purta numele Duster. Hala este arhiplină, iar mass-media preconizează că maşina de teren este aşteptată să menţină vânzările Dacia cel puţin la nivelul de 200.000 de unităţi comercializate anul trecut pe pieţele mature automobilistic din Europa de Vest. Preţul de plecare este estimat la 12.000 de euro.

Pentru dezvoltarea şi industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteză (TL8 cutie mecanică 4x4, 6 viteze) şi pentru toate motorizările Euro 4 şi Euro 5 care urmează să fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro. Din această sumă, în uzină s-au investit aproximativ 70 milioane de euro.

Pe lângă Duster, Dacia mai produce şase modele de maşini, respectiv Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

UPDATE 15.50 Maşina este expusă în salonul special rezervat fabricii Dacia. În câteva momente va începe ceremonia oficială de lansare a celui mai recent model propus de uzina din Piteşti. Sala este plină şi se aşteaptă începutul lasării Dacia Duster.

UPDATE 15.35 Peste aproximativ zece minute va începe lansarea oficială a Dacia Duster la Salonul Auto de la Geneva. Autoturismul este disponibil în trei versiuni de echipare:  Duster, Ambiance si Laureate. La versiunea cu dotări maxime -  Laureate - maşina poate ajunge la 17.600 de euro la varianta diesel 110 CP, cu toate opţiunile disponibile.

UPDATE 14.08 Micutul A1 al celor de la Audi, lansat la salonul de la Geneva va ajunge in toamna in Romania

UPDATE 14.00 Duster, în con de umbră

In asteptarea lansarii SUV-ului Duster, programat pentru ora 15.45 (14.45 ora Genevei), starea de spirit a ziaristilor prezenti la salon se schimba. Dupa ce lansarile de dimineata (Kia, Mercedes, BMW, Mini) s-au facut in hala 1 a salonului, agitatia s-a mutat treptat in hale.

Interesul maxim din partea ziaristilor l-a primit grupul VW, care a prezentat cel mai mare stand de la salon, precum si un Touareg hibrid. Standul Dacia este pustiu, cu atat mai mult cu cat constructorul roman nu mai participa anul acesta la Salon in vecinatatea standurilor Renault si Nissan, magnete pentru ziaristi.

Dacia se afla acum in vecinatatea SAAB si Mitsubishi, niciunul venit cu noutati spectaculoase la Salon.

image

UPDATE 13.53 „Succesul Kia pe piata europeana se datorează celor sapte ani de garantie pe care ii acordam. Un pret redus nu mai este suficient, trebuie sa vii cu ceva mai puternic pe o piata atat de competitiva”, ne-a declarat managerul general al Kia in Europa, Paul Philpott, in contextul lansarii Duster, care-l va avea ca competitor pe noul Sportage de la Kia.

UPDATE 13.20 Prima Dacie Duster ajunge la Băsescu

UPDATE  Daimler, marca nouă împreună cu chinezii de la BYD

Oficialii Daimler au anuntat ieri, la lansarea de la Salonul Auto de la Geneva a conceptului Mercedes F800 hibrid ca au semnat un partneeriat de alianta cu producatorul chinez BYD, in urma caruia se va naste o masina 100% electrica, sub o marca noua. Masina ar urma sa fie produsa in China.

Ford a lansat noul Focus

Una dintre cele mai bine vandute masini straine in Romania a fost prezentata la Geneva intr-o forma imbunatatita. Noua generatie Focus a fost prezentata in premiera mondiala, in ianuarie la Detroit, insa a sosit si momentul premierei eurpene pentru noua generatie a modelului de clasa C

Kia, câştigătoare la Salonul Auto de la Geneva

Marca coreeana Kia pare sa fie castigatoarea crizei: niciunul dintre constructorii prezenti la Geneva n-a reusit sa se laude cu o crestere de 20% a cifrei de afaceri realizata in 2009, plus o crestere a profitului net pana aproape de un miliard de dolari.

De la Mini la SUV

Se numeste Countryman şi a fost ascuns de ochii presei prezente la Geneva sub palarii gigantice de vacanta.

Countryman Mini Cooper

UPDATE 13.00 Dacia Duster  se lansează la 15.45, ora României

Dacia Duster va fi prezentată în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva, începând de la ora 15.45 cu o conferinţă de presă, care va avea loc la standul Dacia de la salonul elveţian. Duster este primul SUV al producătorului Dacia.

Dacia a lansat pe site-ul său preţurile pentru modelul Duster. Preţul de pornire al primului SUV Dacia este de 10.500 euro (TVA inclusă) în versiunea 4x2, şi de la 12.300 euro (TVA inclusă) în versiunea 4x4. Preţurile ajung la 15.600 euro pentru versiunea cu dotări maxime, motor diesel de 1,5 l si 110 CP.

Autoturismul este disponibil în trei versiuni de echipare:  Duster, Ambiance si Laureate. La versiunea cu dotări maxime -  Laureate - maşina poate ajunge la 17.600 de euro la varianta diesel 110 CP, cu toate opţiunile disponibile.

Dacia Duster, la standul de la Salonul Auto de la Geneva / sursa: Automarket

Sursă: Automarket

De asemenea, Dacia Duster va fi disponibilă şi cu două motorizări diesel, 1,5 dCi de 85 CP şi 110 CP, pentru care viitorii propietari ai SUV-ului Dacia vor plăti 12.150 de euro, respectiv 12.900 de euro, în cazul tracţiunii de tip 4x2. Această versiune poartă denumirea "Ambiance" nu are aer condiţionat inclus în preţ, fiind disponibil pentru un cost suplimentar de 750 de euro.

Dacia Duster la Salonul Auto de la Geneva / Sursa: Automarket

Sursă: Automarket

Începând de astăzi se pot face comenzi pentru Dacia Duster, iar livrările vor începe din luna aprilie.

Adelina Vlad corespondenţă  de la Geneva

Adelina Vlad corespondenţă de la Geneva

Micuţul oraş elveţian este rezervat complet, pe fondul unui interes fără precedent pentru industria auto, care a dat semne de revenire din criză în ianuarie 2010, marcând o creştere a vânzărilor de 13%.

Mai citiţi şi:

VIDEO Opel Meriva: Prima evaluare înainte de start

Geneva Auto Show 2010, mai mic şi mai practic

Volkswagen va prezenta noul Polo, la salonul auto de la Geneva

Geneva se pregăteşte pentru a găzdui, începând de mâine, ediţia cu numărul 80 a celui mai spectaculos salon auto european. Zilele de 2 şi 3 martie sunt rezervate presei, în timp ce publicul larg va putea admira exponatele începând cu 4 martie, timp de zece zile. „Nicio campanie de turism n-ar putea fi mai eficientă decât Salonul", spune un funcţionar elveţian de la aeroportul din Geneva. Niciun loc în avion şi nicio cameră de hotel nu mai sunt disponibile zilele acestea în Geneva.

Sunt aşteptaţi să participe la eveniment aproximativ un milion de turişti, cu 30% mai mult faţă de ediţia precedentă. Numărul ziariştilor va depăşi 10.000, potrivit organizatorilor. „Salonul revenirii din criză", aşa defineşte presa din Elveţia desfăşurarea de forţe de la centrul expoziţional Palexpo.

Şi o face pe bună dreptate: nu mai puţin de 100 de autoturisme vor fi lansate în premieră mondială sau europeană. Pentru piaţa auto românească, Geneva are o însemnătate deosebită.

Constructorul Dacia lansează în această după-amiază primul SUV din istoria mărcii, ce va purta numele Duster. Maşina este aşteptată să menţină vânzările Dacia cel puţin la nivelul de 200.000 de unităţi comercializate anul trecut pe pieţele mature automobilistic din Europa de Vest. Preţul de plecare este estimat la 12.000 de euro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite