Vlădescu: Nu vom mai aduce bani de la FMI la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri că jumătate din următoarele două tranşe de la FMI vor merge către bugetul de stat, dar speră că nu va mai fi nevoie de alţi bani de la Fond pentru finanţarea deficitului până la finalul acordului. Ministrul a confirmat ceea ce surse oficiale guvernamentale declarau, joi, pentru „Adevărul".

"Nu vom mai aduce bani la bugetul de stat. Ei vor circula normal, la BNR. Acordul vrem să îl încheiem până la final, dar sper să nu mai avem nevoie de o derogare ca să vină bani la bugetul de stat", a spus Vlădescu.

Potrivit reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu, Ministerul de Finanţe va finanţa deficitul bugetar din împrumuturi pe piaţa internă şi externă, iar dupa tranşele 3 si 4 nu va mai cere bani din împrumutul FMI. Astfel, toate tranşele vor merge la Banca Centrală. Totodată, surse oficiale din Ministerul de Finanţe declarau joi seară, pentru "Adevărul", că instituţia nu va mai cere jumătate din restul tranşelor.

"Acum este ultima oară când mai luăm bani de la FMI pentru deficitul bugetar. Jumătate din tranşa a treia va finanţa deficitul bugetar. În privinţa tranşei a patra se mai poartă discuţii", au precizat sursele citate.

Băsescu: Avem o problemă uriaşă în a absorbi fonduri europene

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks, a anunţat că nu s-a luat încă o decizie în ceea ce priveşte virarea a jumătate din următoarele două tranşe la bugetul de stat, urmând ca în următoarele două zile să se stabilească acest lucru. Franks (FMI): Nu s-a hotărât încă dacă jumătate din tranşe merg la buget

Jeffrey Franks: Ratarea ţintei de inflaţie în România nu va afecta Acordul cu FMI

Tănăsescu: Banii de la FMI vin cel târziu pe 21 februarie

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat joi, înaintea întâlnirii cu delegaţia FMI, că autorităţile au primit un document care cuprinde o serie de măsuri ce trebuie luate în perioada următoare de autorităţi şi care nu sunt cuprinse în acordul iniţial cu finanţatorii externi. Vlădescu: Acordul cu FMI va fi revizuit.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite