Băsescu: Avem o problemă uriaşă în a absorbi fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu este apreciat la Chişinău
Preşedintele Traian Băsescu este apreciat la Chişinău

Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut faţă de vicepreşedintelui Băncii Europene de Investiţii că România "are o problemă uriaşă" în ce priveşte capacitatea de a absorbi fonduri europene. Şeful statului a admis caă cele mai multe probleme sunt la Ministerul Transpoturilor şi a precizat că nu este mulţumit de cifrele din proiectul de buget pe 2010, pe care îl are spre promulgare.

"BEI oferă suport pentru România pentru a implementa proiecte atât pentru accesarea fondurilor structurale, cât şi a altora şi credem că mai ales sectorul transporturilor este cel în care o accelerare ar fi binevenită", a apreciat vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Matthias Kollatz-Ahnen.
 
"Aici avem o problemă uriaşă, probabil aţi văzut deja bugetul pe anul acesta", i-a spus Băsescu reprezentantului BEI, care a precizat că nu a văzut proiectul de buget pe 2010 în forma sa finală. "Este încă pe biroul meu, la promulgare, dar încă mă uit la cifre. Nu sunt foarte satisfăcut uitându-mă la cifre, sincer vorbind. Exact în ce priveşte capacitatea noastră de a absorbi fondurile europene, mai ales în sectorul transporturilor, există o lipsă de fonduri pentru a îndeplini obligaţia de a cumpăra pământ, de a ne îndeplini obligaţia privind contribuţia naţională. Aici trebuie să găsim o soluţie chiar cu FMI", a spus şeful statului român.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite